Kimas išsiuntė sveikinimo žinutę Rusijos nacionalinės dienos proga, kuri pažymima birželio 12 dieną. Rusija – viena iš nedaugelio pasaulio valstybių, palaikančių draugiškus santykius su Pchenjanu.

Jo žinutėje, kurią paskelbė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), tiesiogiai neminima invazija į Ukrainą ar Maskvos dalyvavimas kare, tačiau giriamas V. Putino „teisingas sprendimas ir vadovavimas... siekiant užkirsti kelią priešiškų jėgų eskaluojamoms grėsmėms“ ir reiškiama „visiška parama šventos priežasties [saugoti šalį nuo imperialistų savivalės] įgyvendinimui“.

Tai naujausia Pchenjano paramos Maskvai žinia nuo karo Ukrainoje pradžios. Šiaurės Korėja jį apibūdino kaip JAV „netiesioginį karą“, kuriuo siekiama sunaikinti Rusiją, ir pasmerkė Vakarų karinę pagalbą Kyjivui.

JAV sausio mėnesį apkaltino Šiaurės Korėją, kad ši tiekia raketas Rusijos samdinių grupuotei „Vagner“. Pchenjanas šį kaltinimą paneigė. O kovą Vašingtonas teigė turintis įrodymų, kad Maskva siekia gauti ginklų iš Pchenjano mainais į pagalbą maistu nuskurdintai Šiaurės Korėjai.

Būdama nuolatinė JT Saugumo Tarybos narė, Rusija ilgą laiką laikėsi linijos prieš didėjantį spaudimą Šiaurės Korėjai, kuriai dėl jos branduolinių ginklų ir raketų programų taikomos įvairios JT ir Vakarų sankcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)