1979 metais daktarė Kim So Yeon buvo paskirta vadovauti tyrimų institutui, kurį Kim Il Sungas buvo įsteigęs prieš dvejus metus, kad jis padėtų sulaukti jam trokštamo amžiaus. Tačiau Kim So Yeon 1992 metais pabėgo į Pietų Korėją. Kim Il Sungas mirė 1994-ųjų liepą, būdamas 82 metų, rašo „The Telegraph“.

Daktarė Kim So Yeon apie tokį prezidento pageidavimą prakalbo naujoje savo knygoje, kurioje aprašo daugiau kaip 30 metų, pašvęstų ilgaamžiškumo tyrinėjimams, praneša laikraštis „Chosun Ilbo“.

Kim So Yeon teigimu, idėja pratęsti savo gyvenimą Šiaurės Korėjos diktatoriui pirmą kartą kilo sulaukus 65 metų. Jis nurodė geriausiems šalies medicinos ekspertams suvienyti savo pastangas, kad jam pavyktų įgyvendinti savo tikslą.

Mokslininkai ėmė tyrinėti daugiau kaip 1 750 augalų, minimų Rytų medicinos vadovėliuose, o daugiausia žadančios vaistažolės buvo auginamos ir naudojamos eksperimentams.

Pirmasis vaistas, kurį išbandė gydytojai, buvo juokas – jie stengėsi kuo dažniau priversti Kim Il Sungą juoktis.

„Mes kviesdavome aktorius vaidinti komedijų ir prašydavome 5 – 6 metų vaikų atlikti kažką nuostabaus“, - pasakojo Kim So Yeon.

Aktoriui, kuriam pavykdavo prajuokinti Kim Il Sungą penkiskart per dieną, būdavo suteikiamas nusipelniusio artisto titulas.

Tačiau medicininis gydymas, kuris buvo skirtas Kim Il Sungui, turėjo tik ribotą poveikį: nepaisant to, kad diktatorius reikalavo stebuklingų priemonių, jis nesirūpindavo savo sveikata.

Sulaukęs 78 metų, Kim Il Sungas pradėjo reikalauti, kad jam būtų perpilamas jaunų vyrų kraujas.

Daktarė Kim So Yeon sakė, kad gydymo metodų „perteklius“ galiausiai davė šalutinių efektų ir galėjo dar labiau pabloginti Kim Il Sungo sveikatos problemas. Teigiama, kad jis mirė patyręs stiprų širdies smūgį.