Nuo trečiadienio iki sekmadienio Pchenjano gyventojams nurodyta likti namuose ir kasdien kelis kartus matuotis temperatūrą, pranešė Seule įsikūrusi specializuota svetainė „NK News“, remdamasi vyriausybės pranešimu.

Pranešime COVID neminimas, tačiau teigiama, kad tarp šiuo metu sostinėje plintančių ligų yra ir įprastinis peršalimas.

Vyriausybės nurodymas paskelbtas praėjus dienai po to, kai „NK News“, remdamasi šaltiniais Pchenjane, pranešė, kad žmonės mieste kaupia prekių atsargas laukdami uždarymo.

Neaišku, ar kitose vietovėse įvesti panašūs apribojimai, o valstybinė žiniasklaida neskelbė apie jokias naujas priemones.

Ekspertai mano, kad didžiausias Šiaurės Korėjos miestas greičiausiai susiduria su vėl atsinaujinusiu COVID.

„COVID išnyksta ir vėl atsiranda priklausomai nuo temperatūros ne tik Šiaurės Korėjoje, bet ir visame pasaulyje, – sakė Asano politikos studijų instituto tyrėjas Go Myong-hyunas. – Šiaurės Korėja per anksti ėmė švęsti pergalę prieš virusą... nukritus temperatūrai, COVID vėl pasirodė.“

Šiuo metu Korėjos pusiasalyje tvyro tokie orai, kuriuos sinoptikai apibūdina kaip Sibiro šalčius, o temperatūra Pchenjane nukrito iki minus 22 laipsnių Celsijaus.

Šiaurės Korėjos kaimynė ir pagrindinė prekybos partnerė Kinija neseniai atsisakė savo „nulinio COVID“ politikos ir dabar kovoja su infekcijų banga, užplūdusia ligonines ir krematoriumus.

Nuo pandemijos pradžios Šiaurės Korėja išlaiko griežtą blokadą, tačiau leidžia tam tikrą prekybą su Kinija.

Ekspertai, įskaitant Pasaulio sveikatos organizaciją, visada abejojo Pchenjano COVID statistikos duomenimis ir teiginiais, kad šalis suvaldė protrūkį.

Šiaurės Korėjos sveikatos priežiūros sistemų – viena prasčiausių pasaulyje, su menkai įrengtomis ligoninėmis, mažai intensyviosios terapijos skyrių, nėra COVID gydymui skirtų vaistų, teigia ekspertai. Nemanoma, kad šalyje būtų paskiepyta bent maža dalis iš 25 mln. gyventojų, nors pranešimai rodo, kad ji galėjo gauti šiek tiek vakcinų iš Kinijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją