Vėlai šeštadienį Belfasto apylinkėse esančiame Niutonabio mieste buvo pagrobti ir padegti trys automobiliai. Transliuotojas BBC pranešė, kad į policijos pareigūnus buvo metami Molotovo kokteiliai ir leidžiami fejerverkai.

Penktadienio vakarą per riaušes Belfaste ir Londonderyje buvo sužeisti 27 policininkai, o aštuoni asmenys buvo sulaikyti. Policija pranešė, kad prieš jos pajėgas „ilgalaikę ataką“ surengė gausi grupė jaunuolių, svaidžiusių akmenis, butelius.

Šiaurės Airijos policijos federacija paragino nutraukti smurtą ir pareiškė, kad savo bendruomenės naikinimas „nėra būdas protestuoti ar išlieti pyktį“.

Neramumai Šiaurės Airijoje

Įtampa paaštrėjo, kai kuriems Šiaurės Airijos parlamentarams siekiant drausminių priemonių prie dvi dešimtis airių respublikonų partijai „Sinn Fein“ priklausančius politikų, kurie birželį dalyvavo buvusio Airijos respublikonų armijos (IRA) žvalgybos vadovo Bobby Storey laidotuvėse. Pareigūnai neseniai pareiškė, kad nesieks patraukti atsakomybėn tų politikų, kaip įtariama, pažeidusių dėl COVID-19 įvestus suvaržymus.

Šiaurės Airijos pirmoji ministrė Arlene Foster paragino jaunus žmones „nesivelti į neramumus“ ir susilaikyti nuo atakų prieš policiją.