Viena žmogžudystė, įvykdyta Odesoje, Teksaso valstijoje, atrodė ypač susijusi su S. Little‘u, tad du FTB tyrėjai ir Jamesas Hollandas iš Teksaso policijos nuvyko jo apklausti, tikėdamiesi išgauti informaciją. Prakalbinti S. Little‘ą nebuvo sunku – jis kalbėjo noriai, pranešė FTB.

„Per apklausą gegužės mėnesį, – informuoja ViCAP nusikaltimų analitikė Christina Palazzolo, – jis papasakojo apie kiekvieną miestą ir valstiją ir atskleidė J. Hollandui, kiek kiekvienoje vietoje nužudė žmonių. Džeksonas, Misisipės valstija – vienas žmogus, Cincinatis, Ohajaus valstija – vienas, Feniksas, Arizona – trys, Las Vegasas, Nevada – vienas.“

FTB ir Teksaso policijos duomenimis, iš viso per šią ir kitas apklausas S. Little’as prisipažino nužudęs apie 90 žmonių. Nusikaltėlis žmones žudė nuo 1970 iki 2005 m. visoje šalyje – nuo Los Andželo iki Majamio, nuo Hjustono iki Klivlando.

Iš visų žmogžudysčių, apie kurias S. Little’as prisipažino, tyrėjai kol kas patvirtino 34, kitos dar tikrinamos.

Jei informacija apie visas žmogžudystes pasitvirtins, S. Little’as taps daugiausiai žmonių nužudžiusiu serijiniu žudiku JAV istorijoje, pasakė Ektoro apygardos prokuroras Bobby Blandas.

„Teisėsaugos institucijos visoje šalyje bendradarbiauja ir padeda Teksaso policijos pareigūnams tikrinti duomenis apie žmogžudystes“, – B. Blandas pasakė CNN.

Dauguma S. Little’o aukų – moterys iš pažeidžiamų ir socialiai atskirtų grupių (dažniausiai moterys, įsitraukusios į prostituciją ir priklausomos nuo narkotikų), teigia FTB.

C. Palazzolo ir vyresnioji Teisingumo departamento patarėja politikos klausimais Angela Williamson, palaikanti ryšį su ViCAP, kurios abi kalbėjosi su S. Little’u, sako, kad žudymus jis prisimena su visomis smulkmenomis. Jis nupasakojo, kur buvo, kokį automobilį vairavo, ir net galėjo nupiešti nužudytųjų moterų portretus, pranešė FTB. Vis dėlto tikslių datų, kada jis nužudė moteris, S. Little’as neprisiminė.

CNN susisiekė su S. Little’o advokatu Teksaso byloje, bet kol kas atsakymo negavo.

Samuelis Little’as

Pasak B. Blando, S. Little’as buvo nuteistas tris kartus kalėti iki gyvos galvos už žmogžudystes, kurias įvykdė Los Andželo apygardoje.

Feisbuko „istorijose“ paskelbtais FTB duomenimis, S. Little’as anksčiau ne kartą buvo teistas už vagystes, sukčiavimą, narkotikų vartojimą ir platinimą ir kt.

2012 m. rugsėjį jis buvo sulaikytas Kentukio benamių prieglaudoje ir perduotas Kalifornijos valstijai, kurioje jis buvo paskelbtas ieškomu dėl kaltinimų, susijusių su narkotikais, praneša FTB. Kol S. Little’as buvo sulaikytas, Los Andželo policijos departamento detektyvai išsiaiškino, kad jo DNR sutampa su pėdsakais, rastais ant trijų neišaiškintų, 1987–1989 m. įvykdytų žmogžudysčių aukų kūnų, ir pateikė jam kaltinimus nužudžius tris žmones, skelbia FTB.

FTB duomenimis, visos trys aukos – moterys, visos jos buvo sumuštos, po to pasmaugtos, o jų kūnai palikti, atitinkamai, alėjoje, sąvartyne ir garaže. Nors S. Little’as tvirtino esantis nekaltas, 2014 m. jis buvo nuteistas už šias žmogžudystes.

Los Andželo pareigūnai perdavė jo DNR duomenis FTB ViCAP programai, kad susidarytų išsamų vaizdą, o po to ViCAP susisiekė su Teksaso pareigūnais, siekdami patikrinti Odesoje įvykdytą Denise Christie Brothers žmogžudystę. B. Blando teigimu, S. Little’as pateikė išsamių faktų, įrodančių, kad būtent jis nužudė D. Ch. Brothers, kuri 1994 m. sausio mėn. buvo rasta pasmaugta automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje už dviejų kvartalų nuo motelio.

Liepos 16 d. kaltinimai S. Little’ui buvo atnaujinti ir jis iš Kalifornijos buvo perkeltas į Teksasą, kur stojo prieš teismą dėl D. Ch. Brothers nužudymo.

Vėliau, per kitus kelis mėnesius, S. Little’as, dar žinomas kaip Samuelis McDowellas, glaudžiai bendradarbiavo su pareigūnais ir pateikė papildomų duomenų apie apytikriai 90 žmogžudysčių, kurias, pasak jo, jis pats ir įvykdė.

Pareigūnas Jamesas Hollandas iš Teksaso policijos, kurio specializacija – neišaiškintos žmogžudystės, lankėsi Kalifornijos kalėjime ir po truputį įgijo S. Little’o pasitikėjimą.

Teksaso tyrėjai vis dar tikrina daugumos žmogžudysčių duomenis, ir kol kas nebuvo paneigtas nė vienas S. Little’o pateiktas faktas, pasakė B. Blandas. Tačiau kol vykdomas tyrimas, oficialūs kaltinimai dar nebuvo pateikti.

FTB duomenimis, S. Little’as, kurio sveikata pašlijusi, vis dar kali Odesoje, o J. Hollandas kone kasdien vykdo apklausas, kad susidarytų kuo išsamesnį vaizdą apie padarytus nusikaltimus.
Teksaso visuomenės saugumo departamentas komentarų nepateikė.