Taip pat nurodoma, kad daugelis sužeistų Rusijos karių gydomi Gomelio srities ligoninėse, o taip ir neišgyvenusiųjų kūnai traukiniais ir lėktuvais gabenami į Rusijos Federaciją.

Regioninės Gomelio klinikinės ligoninės darbuotojas žurnalistams pasakojo, kad praėjusios savaitės pabaigoje iš regiono traukiniais ir lėktuvais į Rusiją buvo išgabenta daugiau nei 2,5 tūkst. kūnų.

„Mozyriaus miesto ligoninėje buvome dėl buitinės traumos. Matėme labai daug sužeistų rusų – tai tikras košmaras, vaizdai yra siaubingi. Jų dejonės sklinda visoje ligoninėje, neįmanoma klausytis“, – pasakoja vietiniai gyventojai.

Kitas su medicina susijęs šaltinis teigė, kad tik „sekmadienį Mozyriuje buvo operuota apie šimtą rusų“.

„Jau pirmadienį į ligoninę buvo atvežta dar daugiau. Visi gydytojai, įskaitant bendrosios praktikos gydytojus ir otorinolaringologus, juos gydo, operuoja. Pagalba vietos gyventojams vis dar teikiama, tačiau netrukus gali kilti problemų“, – sakė šaltinis.

Tuo tarpu Naroulios mieste buvo sukurta lauko ligoninė.

„Buvusio autodepo teritorijoje yra daug karinių palapinių. Taip pat yra lauko virtuvė ir skalbykla. Suskaičiuoti sužeistuosius vargu ar įmanoma, bet jų – aiškiai šimtai“, – kalbėjo miesto gyventojai.

Jie teigė, kad dabar sužeistuosius atgabena ne tik autobusai, bet ir sraigtasparniai.

„Sužeistieji ilgai neužsibūna Naroulioje. Čia jie kiek apgydomi ir išvežami į Mozyrių ir Gomelį. O lavonai traukiniu siunčiami iš Mozyrio į Rusiją“, – pasakoja vietos gyventojai.

Kitas šaltinis pažymėjo, kad Naroulioje norima padaryti kažką panašaus į karinę stovyklą, vietiniai gyventojai ten neįleidžiami.

„Dabar turime daug karinės technikos ir kariuomenės. Jie užima skirtingus objektus, kurie nebuvo naudojami. Mūšiuose Ukrainoje sulaužyta technika remontuojama buvusioje regioninėje lentpjūvėje“, – žurnalistams kalbėjo jų šaltiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją