JAV geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, požeminio smūgio epicentras buvo 18 kilometrų gylyje. Socialiniuose tinkluose buvo patalpinta nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip vietos gyventojai tamsoje naršo po griuvėsius, kad galėtų ištraukti išgyvenusius žmones iš sugriuvusių pastatų nuolaužų.

Nepalo vidaus reikalų ministerijos atstovas Narayanas Prasadas Bhattarai sakė naujienų agentūrai AFP, kad 92 žmonės žuvo Džadžarkoto, o dar 40 – Rukumo provincijoje.

Tuo metu Nacionalinės policijos atstovas Kuberas Kathayatas nurodė, kad šiose provincijose pareigūnai taip pat suskaičiavo daugiau kaip 100 sužeistųjų. Karnalio provincijos policijos atstovas Gopalas Chandra Bhattarai savo ruožtu pažymėjo, kad paveiktos vietovės yra atokios, tad sudėtinga gauti informacijos.

Šeštadienį į įvykio vietą atvyko Nepalo premjeras Pushpa Kamalas Dahalas. Jis pareiškė „gilų liūdesį“ dėl žemės drebėjimo padarytos žalos.

Nepalas yra išsidėstęs ties geologiniu sprūdžiu, kur susiduria Indijos ir Eurazijos tektoninės plokštės. Dėl to žemės drebėjimai šioje šalyje fiksuojami reguliariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)