Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasirodė vaikų su užrašais ant jų kūnų nuotraukų – tai dar vienas žiaurus siaubingos karo realybės priminimas.

„Motinos Ukrainoje ant savo vaikų kūnelių rašo šeimos kontaktinius duomenis tam atvejui, jei būtų nužudytos, o vaikas išgyventų“, – prie ukrainiečių šeimos nuotraukos rašė „Kyiv Independent“ žurnalistė Anastasija Lapatina.


Ji pridėjo, kad, nepaisant karo siaubų, su kuriais susiduria milijonai ukrainiečių, „Europa vis dar diskutuoja apie dujas“ – tai užuomina apie Europos Sąjungos kontroversišką sprendimą taikyti sankcijas rusiškoms prekėms ir paslaugoms, bet neuždrausti naftos ir dujų eksporto.

Mažų vaikų nuotraukos karo metu prisideda prie jaunų žmonių patiriamo karo siaubo liudijimų.

Praėjusią savaitę pranešta, kad tarp šimtų Ukrainos mieste Bučoje rastų žmonių kūnų buvo ir mažamečių, o Kremliaus kariai žalojo vaikus.

„The Guardian“ reporteris Ukrainoje pranešė, kad mėgindami sprukti rusų kariai naudojosi vaikais kaip „gyvaisiais skydais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)