Laura pasakoja, koks siaubas ją ištiko ligoninės koridoriuje akis į akį susitikus su vyru, kuris ją, baikščią, beginklę dešimtmetę, brutaliai prievartavo.

Laurai šiuo metu 21 metai. Ją išprievartavęs sunkvežimio vairuotojas 2011 metų lapkritį buvo įkalintas 9 metams - tokį nuosprendį skyrė Edinburgo Aukščiausiasis teismas.

Praėjus vos metams po jo paleidimo, į Falkirko ligoninę atvykusi pas gydytoją terapeutą, Laura su juo susitiko akis į akį.

Ji pasakojo: „Atvykau į terapiją, įėjau į laukimo salę, o ten sėdėjo jis su savo prižiūrėtoju, laukė socialinio darbuotojo. Ėmiau rėkti. Viena iš jo paleidimo sąlygų buvo, kad mane pamatęs, jis turėjo pasitraukti, kad aš su juo nesusidurčiau.

Bet jis tik ten sėdėjo. Vadybininkas atėjo atsiprašyti ir pasakė, kad jį perkels. Aš buvau tokia pikta, drebėjau, mane pykino.”

B. Dick prievartavo Laurą susidraugavęs su šeima ir pasisiūlęs tėvams išėjus ją prižiūrėti.

Dešimtmetę jis prievartavo pusantrų metų, užrišdamas jai akis, užklijuodamas burną lipnia juosta ir kabeliu rišdamas rankas.

Buvęs karininkas net laikė jai į galvą įrėmęs pistoletą ir grasino mergaitę nušauti, jei ši pasiskųs.

Vis dėl to Laura pasakė močiutei, kuri pranešė policijai. Nuo to laiko Laura pateko į socialinės rūpybos rankas, lankosi pas psichiatrus.

Jos prievartautojas buvo paleistas kone po dešimtmečio, tačiau vyras gyvena vos 15 minučių atstumu nuo aukos namų.

Žinoma, mergina dėl to kenčia nerimo priepuolius ir bijo dėl savo gyvybės.