„Laimei, Sirijos branduolinės galios buvo sunaikintos, tačiau, deja, lieka cheminių ginklų arsenalas. Negalime leisti, kad šie ginklai patektų į teroristų rankas - tai privestų iki įspūdingos tragedijos“, - sakė jis spaudos konferencijoje, kuri buvo tiesiogiai transliuojama per televiziją.

Šis jo pareiškimas nuskambėjo tuo metu, kai diena anksčiau Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas ir sukilėlių pajėgos apsikeitė kaltinimais dėl cheminio ginklo panaudojimo per antradienį šiaurinėje Alepo provincijoje buvusį mirtiną išpuolį, kuris nusinešė 31 žmogaus gyvybę.

Opozicinės pajėgos neigė naudojusios cheminius ginklus ir apkaltino režimą, kad būtent šis panaudojo draudžiamą ginkluotę.

Vašingtonas sakė, jog neturi įrodymų, kad cheminį ginklą panaudojo sukilėliai, tačiau pažadėjo pasitarti su sąjungininkais dėl sukilėlių pareiškimo, kad šį ginklą panaudojo režimas.

Anksčiau trečiadienį Izraelio naujai paskirtas žvalgybos ir strateginių reikalų ministras Yuvalis Steinitzas pareiškė, jog kuri nors konflikto pusė - Sirijos sukilėliai arba vyriausybės pajėgos - neseniai panaudojo cheminį ginklą.