Ieškovai, per kruviną įkaitų dramą slėpęsi šaldymo patalpoje, be kita ko, žinių stotį BFMTV kaltina sukėlus pavojų jų gyvybei. Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą, praneša agentūra AFP.

BFMTV, tiesiogiai pasakodama apie įkaitų dramą sausio 9-ąją, skelbė, kad keli žmonės nuo teroristo Amedy Coulibaly pasislėpė prekybos centro šaldymo patalpoje.

Ieškovų advokatas sakė, kad klientams būtų kilęs pavojus, „jei A. Coulibaly realiu laiku būtų sužinojęs apie BFMTV paskleistą žinią“.

Už grėsmės žmogaus gyvybei sukėlimą Prancūzijoje gali būti skiriama vienerių metų laisvės atėmimo bausmė ir 15 000 eurų bauda.

A. Coulibaly žydų parduotuvę užpuolė praėjus dviem dienoms po mirtinos atakos prieš satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakciją.

Islamistas, pažinojęs redakcijos užpuolikus, prekybos centre nužudė keturis žydus. Dieną prieš tai jis dar buvo nušovęs policininkę.

A. Coulibaly į parduotuvę įsiveržė tuo metu, kai „Charlie Hebdo“ redakcijoje šaudę nusikaltėliai užsibarikadavo spaustuvėje į šiaurę nuo Paryžiaus. Visi trys islamistai galiausiai buvo nukauti.

Prancūzų žiniasklaida ne kartą buvo kritikuota už pranešimus apie išpuolių seriją, kuri nusinešė iš viso 17 gyvybių, islamistų persekiojimą ir policijos operacijas prieš vyrus.

Be kita ko, priekaištauta, kad daug žiniasklaidos priemonių tiesiogiai pranešinėjo apie saugumo pajėgų operaciją spaustuvėje, kurioje buvo įsitvirtinę du teroristai, ir taip galbūt sukėlė pavojų įkaitų košerinėje parduotuvėje gyvybėms.