Mitingo Belgrade dalyviai šeštadienio vakarą susirinko prie parlamento sostinės centre. Dviem atskiromis kolonomis jie žygiavo prie miesto greitkelio, kur dviem valandoms blokavo kelio ruožą.

Demonstracijos taip pat vyko Novi Sado, Nišo ir Kragujevačo didmiesčiuose. Mitingų dalyviai reikalavo prezidento Aleksandaro Vučičiaus ir už saugumo aparatą atsakingų pareigūnų atsistatydinimo. Protestuotojai kaltino A. Vučičių ir jo kontroliuojamą bulvarinę žiniasklaidą kuriant neapykantos ir smurto atmosferą. Žmones į demonstracijas sukvietė kairioji ir liberali opozicija bei piliečių judėjimai.

13-metis paauglys gegužės pradžioje vienoje Belgrado mokykloje nušovė devynis bendramokslius ir sargą. Po dienos 21 metų vyras viename kaime netoli sostinės nušovė aštuonis žmones. Abejos žudynės, kurios tarpusavyje tiesiogiai nesusijusios, sukrėtė Serbijos visuomenę.

Prieš kelias savaites Serbija iki birželio 30 d. pratęsė terminą atiduoti neteisėtai laikomus ginklus. Iki šios datos gyventojai gali atiduoti ginklus nebaudžiami. Iki šiol jau atiduota dešimtys tūkstančių šaunamųjų ginklų ir sprogmenų.

Serbijos istorija yra paženklinta karų dešimtajame dešimtmetyje – Jugoslavijos karo, Kroatijos karo ir Kosovo karo. Raginimas anonimiškai ir nebaudžiamai atiduoti ginklus yra viena priemonių, kurių po žudynių ėmėsi Serbijos vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją