Mergina teigė, kad į nelaisvę buvo paimta rugpjūčio 3 dieną per džihadistų ataką Sindžaro mieste šiaurės Irake ir dabar yra pasibaisėtinomis sąlygomis laikoma mažame kaimelyje netoli Mosulo miesto.

Britų ekstremistai, kovojantys Sirijoje ir Irake, socialiniame tinkle „Twitter“ gyrėsi, kad pagrobė jazidų religinės mažumos moteris ir laiko jas „vergėmis“.

Mergina pasakoja, kad yra laikoma pastate grotuotais langais, pastatas yra saugomas ginkluotų vyrų.

„Maldauju neskelbti mano vardo, nes man labai gėda dėl to, ką jie daro su manimi. Dalis manęs tiesiog nori numirti. Tačiau kita dalis manęs tikisi, jog būsiu išgelbėta ir dar galėsiu apkabinti savo tėvus“, – teigė ji Italijos laikraščiui „La Repubblica“.

Laikraščiui pavyko mobiliuoju telefonu gauti interviu iš merginos, kurios numerį davė tėvai, šiuo metu esantys pabėgėlių stovykloje Kurdistane.

Moteris teigė, kad iš pradžių ekstremistai atėmė visų merginų telefonus, tačiau vėliau jie „pakeitė taktiką“ ir telefonus grąžino tam, kad merginos galėtų susisiekti su išoriniu pasauliu ir visiems papasakoti apie siaubą, kurį kelia ISIL kariai.

„Tam, kad mus dar labiau skaudintų, jie liepia detaliai savo tėvams pasakoti, ką mums daro. Jie juokiasi iš mūsų, nes mano, kad yra nenugalimi. Jie mano, kad yra antgamtiški. Tačiau iš tikrųjų jie yra tiesiog beširdžiai“, – pasakojo mergina.

„Mūsų kankintojai nepasigaili netgi tų moterų, kurios čia pateko kartu su savo mažais vaikais. Jie negaili ir mažų mergaičių, o juk kai kurioms yra vos trylika metų. Jos jau niekada nebeištars nė žodžio“, – toliau pasakojo nelaisvėje laikoma mergina.

Ją laikraštis „La Repubblica“ pavadino Mayat vardu. Ji pasakojo, kad merginos prievartaujamos pastato viršutiniame aukšte, trijuose kambariuose. Merginos ir moterys skirtingų vyrų išnaudojamos iki trijų kartų per dieną.

„Jie laiko mus absoliučiomis vergėmis. Jie mus muša ir grasina mums, kai mes bandome pasipriešinti. Dažnai noriu, kad jie mane sumuštų taip stipriai, kad galų gale numirčiau“, – sakė Mayat.

Kai kurie kariai yra dar jaunučiai, nepatyrę kovotojai, tačiau tarp išnaudotojų yra ir pagyvenusių vyrų.

„Mes prašėme savo prievartautojų, kad paleistų kulką mums į galvą, nužudytų, tačiau jiems mes esame per daug vertingos. Jie mums kartoja, kad mes esame netikinčios, nes nesame musulmonės, mes jų nuosavybė, jų karo laimikis. Jie sako, kad mes esame kaip ožkos, kurias jie nusipirko turguje“, – sakė mergina.

Įkalintos moterys meldė pagalbos iš antiteroristinių grupuočių ar užsienio karinių pajėgų.

„Mano vienintelė viltis yra ta, kad mus išgelbės Kurdų karinės pajėgos. Aš žinau, kad amerikiečiai taip pat atakuoja. Aš noriu, kad jie paskubėtų ir išvytų visus teroristus, nes nebežinau, kiek ilgai galėsiu tai kentėti. Jie jau nužudė mano kūną. Dabar jie žudo mano dvasią“, – sakė mergina.

Ji teigia girdėjusi, kad arabų krikščionės ISIL kovotojų yra taip pat laikomos sekso vergėmis, tačiau jos grupė yra sudaryta išskirtinai iš jazidų tautinės mažumos moterų, pagrobtų iš Sindžaro miesto.

Šis miestas yra to paties vardo kalno papėdėje, kurį tūkstančiai jazidų buvo priversti palikti, kai miestas buvo apsuptas ISIL kovotojų.

Kai dauguma sugebėjo pabėgti, dalis jazidų buvo pagrobti ir įkalinti.

Jungtinės Tautos apkaltino ISIL tautinių Irako mažumų naikinimu, detalizuodamos, jog masiškai kalinami ir žudomi krikščionys, turkmėnai bei jazidai.