„Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, penktadienį prie Slovjansko teroristų numuštas lėktuvas An-26 buvo apšaudytas iš naujausio rusų gamybos kilnojamojo zenitinių raketų komplekso 9K333 „Verba“, - rašė jis.

Jo teigimu, lėktuvą 4050 m aukštyje numušė raketa 9M336, paleista iš nurodyto komplekso. Šiuo metu raketos fragmentus tyrinėja Ukrainos specialistai, rašo svetainė 112.ua.

„Šis zenitinių raketų kompleksas Rusijos armijos daliniuose pasirodė tik šių metų gegužės pabaigoje (praktiškai vos prieš savaitę). Birželio pradžioje pirmieji pavyzdžiai buvo atvežti į 98-osios oro desantinės divizijos zenitinio pulko dalinius (Ivanovo sritis). Kitose Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų dalyse ir padaliniuose šio zenitinių raketų komplekso kol kas nėra“, - patikslino D. Tymčukas.

Tuo metu defencerussia.wordpress.com rašo, kad naujuosius zenitinių raketų kompleksus „Verba“ pirmieji naudoti pradėjo Rusijos kariuomenės Ivanovo srities desantininkų priešlėktuvinės gynybos pulko kariai.

Šis padalinys buvo pirmasis, gavęs naująjį kilnojamų zenitinių raketų komplekso „Verba“ modelį 9K333. Ateityje ši oro gynybos sistema atsiras ir kituose pulkuose bei divizijose.

Praėjusią savaitę Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad naujieji zenitinių raketų kompleksai „Verba“ 9K333 bus pristatyti kariams.

Naujieji kompleksai naudoja kelis originalius techninius sprendimus, kurie sausumos pajėgoms leidžia efektyviau atakuoti priešo orlaivius ir vykdyti savo dalinių oro gynybą.

DELFI primena, kad iš aštuonių virš Slovjansko birželio 6 d. numušto karinio transportinio lėktuvo AN-26 ekipažo narių gyvi liko trys.

Vienas iš jų ligoninėje.

„Šiuo metu yra rasti trijų žuvusiųjų kūnai. Dar du žmonės laikomi dingusiais be žinios, jų vis dar ieškoma“, - pranešė Antiteroristinės operacijos atstovas Vladislavas Selezniovas.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, birželio 6 d, prie Slovjansko teroristai priešlėktuvine raketa numšė transportinį lėktuvą AN-26. Lakūnai, aukodami savo gyvybes, nukreipė orlaivį nuo gyvenamųjų rajonų.