Pasak vietos gyventojų, karinio dalinio apylinkėse girdėti aktyvus šaudymas ir sprogimai. Teigiama, jog atakai separatistai naudoja ir minosvaidžius. „Šįkart viskas daug rimčiau. Šaudymo ir sprogimų garsas baisus“, - rašo vienas iš liudininkų.

62.ua praneša, kad puolimas buvo atnaujintas 20.55. Puola ginkluota grupuotė „Kalmius“. Dalinyje yra apie 200 karių, kurių pusė – šauktiniai.

Pirmoji ataka įvyko ketvirtadienio vakarą, apie 19 val. Separatistai, apsupę karinį dalinį, reikalavo, kad ukrainiečių kariai pereitų į jų pusę. Ultimatumas nebuvo patenkintas. Kariai atmušė puolimą: buvo sužeisti penki separatistai, kariai nenukentėjo.

Dalinys užimtas, bataliono vadas - nelaisvėje

„Po septynias valandas trukusio mūšio tarp teroristų ir Nacionalinės gvardijos konvojaus bataliono dalinio Donecke kariai visiškai išnaudojo visas šaudmenų atsargas. Kariams nebegalint priešintis ginklu, teroristai užėmė dalinį“, - pranešė Nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba. Kodėl kariams nebuvo atsiųsta pagalba, nepranešama.

Bataliono vadas paimtas į nelaisvę. Kareiviai perėjo į kitą karinį dalinį, kad „būtų išsaugotos jų gyvybės“, rašo unian.net. 

Paliaubų pabaigos nelaukia

Primename, kad Ukrainos prezidento Petro Porošenkos paskelbtos paliaubos baigiasi penktadienį. Separatistai sutiko tądien dalyvauti tolesnėse derybose, siekiant užbaigti konfliktą rytiniuose regionuose, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Yra susitarimas birželio 27 dieną Donecke surengti konsultacijas“, – agentūra citavo vadinamosios Donecko liaudies respublikos lyderį Andrejų Purginą.

Birželio 20 dieną P. Porošenka paskelbė savaitę truksiančias vienašales paliaubas. Kiek vėliau Donecko ir Luhansko separatistų grupės taip pat pažadėjo nutraukti atakas iki birželio 27 dienos. Tačiau smurto atvejų neišvengta abiem konflikto šalims kaltinant viena kitą dėl naujų smurto proveržių.

D. Tymčiukas: separatistų rankose – rusiški granatsvaidžiai ir minos

Luhansko ir Donecko srityse teroristai toliau puldinėja Ukrainos karių kolonas. Apie tai pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ vadovas Dmitrijus Tymčukas. Operatyvinėmis žiniomis, prie gyvenvietės Djakovo (Luhansko sritis) banditams užpuolus kariškius, sunaikinti penki teroristai. Kariai nenukentėjo.

„ATO (Antiteroristinės operacijos) padalinys paėmė apie 20 ginklų, tarp jų – rusų gamybos granatsvaidžius RPG-18. Atsitraukdami teroristai metė apie dešimtį priešpėstinių minų MON-50“, - pranešė D. Tymčukas.

Jis taip pat paminėjo, kad antras ATO pajėgų kolonos puolimas įvyko Jampolio rajone (Donecko sritis). Susirėmimo metu nukauti trys smogikai, kariai nenukentėjo.