Leidinys znak.com tvirtina, kad žiemą nužudyto kriminalinio pasaulio patriarcho Aslano Usojano (pravarde Senis Hasanas) šalininkai pavasarį Radžiką karūnavo ir jam buvo patikėta miesto priežiūra, praneša newsru.com.

Nelaimės metu R. Michralijevo žmonos automobilyje nebuvo, o mašiną vairavo vienas jo žmonių.

Visureigis, kurio valstybinis numeris М 797 ХУ 86RUS, sprogo rugpjūčio 21 dieną apie vidurdienį Čiapajevo ir Pikmano gatvių sankryžoje.

Chantų-Mansių autonominės apygardos Vidaus reikalų ministerijos valdyboje pranešė, kad po sprogimo automobilis užsidegė ir buvo visiškai sunaikintas. Vairuotojas liko gyvas, jis paguldytas į ligoninę.

Galimų įvykio priežasčių pareigūnai neįvardija.

Miesto gyventojai šį įvykį aktyviai aptarinėja internete. Vietos interneto forumuose ir socialiniuose tinkluose akys raibsta nuo fotografijų ir vaizdo įrašų iš įvykio vietos.

Be to, komentaruose vartotojai kelia versijas nuo kriminalinių santykių aiškinimųsi paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio dvasioje iki banalaus dujų įrangos gedimo.

Kaip viena pagrindinių tiriama kriminalinė versija – gali būti, kad šis sprogimas yra valdžios pasikeitimo Nižnevartovsko kriminaliniuose sluoksniuose pasekmė.

Kaip anksčiau pranešė znak.com, R. Michpalijevo karūnavimas įvyko šiemet gegužę viename centrinių Rusijos regionų. Tai suteikė peno kalboms, kad Senio Hasano šalininkai slavai taip pademonstravo savo atsaką gruzinų „įteisintiems vagims“ (rus. „vor v zakone“).

Tada delegatai, tarp kurių buvo dvi dešimtys garsių nusikalstamo pasaulio autoritetų, vieningai priėmė sprendimą karūnuoti tris kriminalinius autoritetus, vadinamus „položenec“, bei jiems suteikti „prižiūrėtojų“ (rus. „smotriaščij“) statusą.

Leidinys tvirtina: „Sueigai“ vadovavo Vladimiras Tiurinas (Tiurikas), kuris spaudoje vadinamas Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatės, atstovaujančios „Vieningajai Rusijai“, Marijos Maksakovos–Igenbergs sutuoktiniu“.