Kad ten patektų, nusikaltėliai išdrįso užsisakyti užsisakomąjį reisą, kuriuo skris vien Senio Hasano klano nariai, informuoja newsru.com.

Šis banditų grupuotės susitikimas neturi precedento. Įprastai „vagys“ atvyksta į susitikimo vietą po vieną, kad per daug nesiviešintų. O šiuo atveju viskas daroma atvirai, siekiant pademonstruoti, koks įtakingas klanas, kurio vadovą nužudė prieš mėnesį.

Renginį JAE organizuoja dabartiniai A. Usojano klano lyderiai – Dmitrijus Čanturija (Mironas), Temuris Mirzojevas (Timūras Sverdlovskis), Vasilijus Christoforovas (Vasia Voskresas), Gadis Kalojanas (Onikas), Valerijus Farizovas (Valera Kurdas).

Teisėsaugininkai sulaukė informacijos apie būsimą suvažiavimą ne tik iš operatyvinių šaltinių, bet ir iš turizmo agentūrų. Į vieną kelionių agentūrą padavė sutvarkyti apie 100 pasų bei paprašė organizuoti užsakomąjį reisą, kuriuo skris tik nusikalstamieji autoritetai.

Šaltinio teisėsaugos institucijoje duomenimis, susitikime JAE ketinama karūnuoti 10 asmenų. Vienas iš pretendentų į vadinamojo „teisėto vagies“ statusą yra A. Usojano giminaitis 28 m. Timuras Archangelskis. Jo senelis bei dėdė irgi buvo „teisėti vagys“.

Timurą pirmą kartą suėmė 2004 m. dėl vagystės. Tada jis atsipirko lygtiniu paleidimu. Greitai jį vėl sulaikė dėl nusikalstamo užpuolimo. Šį kartą jis gavo nemažai metų už grotų ir išėjo į laisvę tik 2012 m.

Atlikdamas bausmę T. Archangelskis susipažino su įtakingais nusikalstamojo pasaulio atstovais – Viktoru Paniušinu (Panu), Valerijumi Mitinu (Motyliu) ir Tengizu Pirveli (Tengo). Jis pareiškė jiems, jog nori tapti „teisėtu vagimi“.

Išėjusį į laisvę T. Archangelskį ėmė globoti nusikaltėlių generolas Valerijus Farizovas (Valera Kurdas), kuris pastaruosius metus buvo artimas seniui Hasanui.

Operatyvininkų teigimu, T. Archangelskis Maskvoje organizavo grupuotę, kuri sukčiavo ir rengė ginkluotus pogrindinių juvelyrų užpuolimus.

T. Archangelskis dalyvavo senio Hasano laidotuvėse, paskui visą sausį padėjo klano lyderiams spręsti įvairius organizacinius klausimus.

Būtent JAE 2012 m. gruodžio 10 d. vyko Azerbaidžano nusikalstamo Rovšano Džanijevo (kurį įtaria pasikėsinimu į Senį Hasaną) klano sambūris. Tada karūnavo 16 jo bendrininkų. Nužudžius A. Usojaną, pradėjo medžioti juos ir patį R. Džanijevą. Yra informacijos, kad Stambule jau nušovė pagrindinį denio Hasano priešą, bet kol kas nepavyksta patvirtinti informacijos apie R. Džanijevo žūtį.