Interneto puslapis sponsorascholar.co.uk tvirtina atrinkęs 1400 moterų, kurių amžius svyruoja nuo 17 iki 24 metų ir kurioms turtingi verslininkai, siekiantys „diskretiškų nuotykių“, sumokės už studijas.

Bet vieno slaptai nufilmuoto susitikimo metu vyriškos lyties "vertintojas" iš internetinės svetainės paprašė „Independent“ korespondentės, apsimetusios studente, susitikti jo netoliese esančiame bute “praktiniam įvertinimui”.

Jis pasakė, kad visa tai reikalinga “kokybės kontrolei“ ir informavo ją, kad kuo daugiau ji bus paruošusi padaryti, tuo daugiau gaus pinigų.

Korespondentė paprašė įrodymų, jog stipendijos bus išmokėtos ir jai buvo pasakyta, kad ji turėsianti eiti į butą pas vyrą.

Nuogąstavimų kelia tai, kad potencialios "stipendijų gavėjos" prašomos atlikti „praktinį įvertinimą“ – tai kelia pagrįstą susirūpinimą, jog jaunos studentės gali būti išnaudojamos.

Panašu, kad svetainė veikia pasinaudodama Britanijos įstatymų spragomis, kurios leidžia eskorto agentūroms organizuoti klientų ir sekso darbuotojų pasimatymus.

Jaunos moterys, turinčios finansinių sunkumų, atsiradusių dėl pakilusių studijų kainų, buvo informuojamos nesusigundyti internetiniais tinklalapiais.

„Susitikimas su nepažįstamuoju gali būti labai pavojingas bet kuriuo paros metu, bet pavojai daug didesni, kai kalbame apie tokią programą kaip ši“, - teigė organizacijos „Suzy Lamplugh Trust“, besirūpinančios žmonių saugumu, vadovė Rachel Griffin.

Nacionalinė studentų sąjunga apkaltino asmenis, susijusius su tinklalapiu, siekiant „pasipelnyti iš skurdą ir finansinius sunkumus patiriančių studenčių“.

Sponsorascholar.co.uk siūlo jaunoms moterims padengti iki 100 proc. mokesčių už mokslą mainais už dviejų valandų susitikimus su vyrais viešbučio kambariuose ar privačiuose butuose iki keturių kartų per nustatytą laikotarpį.

„Dėl didelių pinigų, kuriuos siūlo mūsų rėmėjai, jie teigia turintys teisę reikalauti, kad jų labai intymūs lūkesčiai su jų pasirinkta studente būtų patenkinti“, - rašoma internetinėje svetainėje.

„Kuo daugiau ketinate padaryti, tuo didesnio dėmesio ir didesnės paramos sulauksite“, - sakė vyras korespondentės susitikimo su "vertintoju" metu. Mergina primygtinai reikalavo susitikti su vyru viešoje vietoje greito maisto restorane pietų Londone.

Susitikimas įvyko praėjusį 18.45 val. greito maisto restorane „McDonalds“, esančiame Vulvičo rajone, pietų Londone.

Kai kiti pietaujantys kimšo mėsainius, "vertintojas", kuris sakėsi gyvenantis šalia Lesterio, nupirko korespondentei kavos ir norėjo dar kartą užtikrinti ją, kad numatyti "rėmėjai" buvo patikrinti ir kad su jais susitikti saugu.

Korespondentė klausė "vertintojo", ar "rėmėjai" yra praėję medicinines apžiūras. „Mes raginame juos tai padaryti, tačiau ne visi sutinka, dėl to jūs galite nuspręsti, ar naudositės apsauga“, - pasakė jis.

Jis pasakė, kad jai pirmiausia reikia praeiti „praktinį įvertinimą“ su juo kaip „mūsų kontrolės“ garantą. „Kad ir kokį intymumo lygmenį jūs paruošusi pažymėti sutartyje, mes patikrinsime kartu. Turime anketą, kurią peržiūrėsime kartu su jumis, pažymėsite, ką mėgstate daryti ir kas jums nepriimtina“, - pridūrė jis.

„Mes turime būti tikri, jog tai, ką sakėte padarysianti su savo rėmėju, jūs įvykdysite“.

Po 10 minučių susitikimo, kurį korespondentė užbaigė pasakydama, jog norėtų dar kartą apsvarstyti jo pasiūlymą, o ne tuoj pat eiti su juo į netoliese esantį butą atlikti tai, kas sutarta, vyras grįžo į daugiabutį namą, esantį už kampo ir sakėsi lauksiąs penktame aukšte.

Internetinė svetainė reikalauja iš "rėmėjų" ima beveik 430 skaičiuojant litais mokestį, o taip pat 3 procentus nuo galutinės "stipendijos" sumos.