Pirmadienį vakare buvo išridenti kamuoliukai su skaičiais 12, 22, 54, 66 ir 69. „Powerball“ kamuoliukas buvo su skaičiumi 15.

Beveik keturi mėnesiai be pagrindinio prizo laimėtojo ir karštligiškas loterijos bilietų pirkimas paskutinėmis dienomis leido „aukso puode“ sukaupti 699,8 mln. JAV dolerių – tai septintas pagal sumą „aukso puodas“ per JAV loterijų istoriją.

Loterijos organizatoriai informavo, kad laimingo bilieto savininkas yra iš Moro Bėjaus Kalifornijoje. Laimėtojas galės iškart pasiimti 496 mln. dolerių arba susitarti, kad laimėjimas jam būtų išmokėtas dalimis per 29 metus. Abiem atvejais laimėjimas bus apmokestintas.

Buvo parduoti penki bilietai, atnešę jų savininkams po 1 mln. dolerių. Du iš šių bilietų buvo nupirkti Masačusetse, likę – Virdžinijoje, Floridoje ir Arizonoje.

„Aukso puodo“ laimėjimas per 41-ąjį lošimą yra naujas šios loterijos rekordas. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2021 metų sausį, kai pagrindinis prizas buvo laimėtas 36-ą lošimo savaitę. Kuo ilgiau tęsiasi žaidimas, tuo didesnis „aukso puodas“ sukaupiamas.

Tikimybė išlošti didįjį prizą yra 1 iš 292,2 milijono.

Loterijos organizatoriai pažymėjo, kad per beveik keturis mėnesius, kol buvo laukiama, kada bus laimėtas „aukso puodas“, daugybė žmonių išlošė mažesnių piniginių prizų nuo 1 iki 4 mln. dolerių.

„Powerball“ žaidžiama 45 valstijose ir Vašingtone, Mergelių Salose bei Puerto Rike.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją