Manoma, kad 60 proc. balsų užsitikrins ir savo pozicijas sustiprins prezidento Aleksandro Vučičiaus valdančioji Progresyvioji partija (SNS). Koalicijos partneriams, Socialistų partijai (SPS), prognozuojama 12 proc. balsų.

Tuo metu didžiausias opozicijos partijų aljansas dar 2019 m. pareiškė boikotuosiantis rinkimus, taip tikėdamasis pritraukti tarptautinės bendruomenės dėmesį į grėsmę demokratijai šalyje. Opozicija kaltina A. Vučičių manipuliuojant žiniasklaida bei ekonomika ir taip sudarant nelygias sąlygas kitiems.

Tačiau dalis opozicinių partijų atskilo nuo rinkimus boikotuojančio aljanso po to, kai, likus mėnesiui iki balsavimo, SNS sumažino rinkimų kartelę nuo 5 iki 3 proc., norint iškovoti mandatus parlamente.

Dėl mažesnės rinkimų kartelės konkurencija dėl kai kurių mandatų padidėjo ir sumažėjo tikimybė, kad į parlamentą pateks daugiausiai A. Vučičiaus koalicijos atstovai.

Naujausios apklausos rodo, kad dar keturios partijos gali peržengti 3 proc. balsų ribą ir patekti į parlamentą.

Tuo metu rinkimus boikotuojančios partijos siekė, kad juose dalyvautų mažiau nei 50 proc. rinkėjų ir taip būtų atkreiptas pasaulio dėmesys į demokratijos padėtį Serbijoje.

Rinkimai turėjo įvykti dar balandžio 19 d., tačiau juos teko atidėti dėl COVID-19 pandemijos.

Balsavimo teisę turi apie 6,7 mln. serbų. Rinkimų apygardos užsidarys 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku. Balsavusių rinkėjų apklausos Serbijoje uždraustos, todėl pirmieji rezultatai turėtų paaiškėti vėlai vakare.