„Ganytojiškos labdaros šviesa ir vieninga širdis yra dvasininkų celibatas ir puoselėjimas skaistumas“, - pontifikas sakė šimtams dvasininkų Milano katedroje per VII Pasaulinį šeimų susitikimą.

„Be abejo, Jėzaus meilė skirta visiems krikščionims, tačiau ji įgyja ypatingą reikšmę celibato besilaikančiam kunigui ir tiems, kurie pašvenčia gyvenimą Dievo garbinimui“, - pažymėjo jis, kalbėdamas antrąją savo vizito Milane dieną.

Popiežius anksčiau ne kartą pabrėžė celibato svarbą.

Balandį jis paskelbė retą pasmerkimą nepaklusniems kunigams, sakydamas, kad abejojantys Bažnyčios pozicija dėl celibato ir moterų įšventinimo į kuniges yra savanaudžiai.

Kai kurie katalikų hierarchai ragino pradėti naujas diskusijas dėl kunigų celibato, reaguodami į Bažnyčią sukrėtusius sekso skandalus.

Tačiau popiežius niekaip neužsiminė apie šiuos skandalus arba moralines ir dvasines krizes, kurias kasdien išgyvena kai kurie kunigai, dažnai izoliuoti ir pažeidžiami.

Atvykusį į katedrą Šventąjį Tėvą pasveikino Milano arkivyskupas Angelo Scola, kurį kai kas laiko galimu būsimu popiežiumi, taip pat kardinolas Carlo Maria Martini, laikytas vienu iš pagrindinių kandidatų pakeisti ankstesnį pontifiką Joną Paulių II.

Popiežius išvyko iš naujų skandalų krečiamo Vatikano, kad galėtų kreiptis į maldininkus ir šeimas iš 154 šalių, kalbėdamas apie tradicinių šeimos vertybių svarbą užtikrinant Katalikų Bažnyčios ateitį Vakarų pasaulyje.

Penktadienį prie įspūdingos daugybe smailių papuoštos gotikinės Milano katedros pontifiką pasitiko tūkstančiai džiūgaujančių tikinčiųjų, o jam važiuojant per minią papamobiliu, vaikai Šventajam Tėvui įteikė geltonų gėlių puokštę.

Šeštadienį Benediktas XVI taip pat susitiks su tūkstančiais jaunų maldininkų San Siro futbolo stadione, o vakare vadovaus ceremonijai, kurioje dalyvaus apie 300 tūkst. tikinčiųjų.

Šio susitikimo programą užbaigs mišios, kurios sekmadienį bus aukojamos po atviru dangumi Breso oro uoste netoli Milano - Italijos ekonomikos sostinės.