Europos Komisija pareiškė esanti nepatenkinta Lenkijos atsakymu dėl kaltinimų, kad darbo vizos buvo masiškai išduodamos Afrikos ir Azijos šalių piliečiams, kai kurie pareiškėjai per tarpininkus sumokėjo už vizas dideles pinigų sumas.

Gavę Lenkijos darbo vizas žmonės gali keliauti po Europos Sąjungą, savaitgalį sakė O. Scholzas. „Nenoriu, kad iš Lenkijos atvyktų žmonės ir po to būtų diskutuojama apie mūsų prieglobsčio politiką“, - sakė jis. Turi būti taip, kad „tas, kuris atvyksta į Lenkiją, būtų ten užregistruotas ir ten būtų atlikta prieglobsčio suteikimo procedūrą“, – pridūrė kancleris.

Savo ruožtu Z. Rau iš dešiniosios valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ partijos, patiriančios didelį spaudimą prieš spalio 15 d. vyksiančius parlamento rinkimus, sekmadienio vakarą socialinėje platformoje „X“, anksčiau vadintoje tviteriu, parašė, kad „naujausias Vokietijos kanclerio O. Scholzo pareiškimas pažeidžia suverenių valstybių lygybės principus, kurie yra gerų kaimyninių santykių ir draugiško bendradarbiavimo su Lenkija pagrindas“.

„Pareiškimai šiuo klausimu rodo pastangas kištis į Lenkijos valstybės vidaus reikalus ir Lenkijoje vykstančią rinkimų kampaniją. Dėl gerų dvišalių santykių prašau Vokietijos kanclerį gerbti Lenkijos suverenitetą ir susilaikyti nuo pareiškimų, kenkiančių mūsų tarpusavio santykiams“, - parašė Z. Rau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją