Atsižvelgus į faktą, kad žiemos pabaiga Angliją skandino potvyniuose ir rekordiniuose kiekiuose kritulių, tai pavasario pabaiga yra visai kitokia.

Meteorologas Gregas Dewhurst sako, kad artėjantis sekmadienis vėl gali būti karščiausia metų diena, nes oras įkais gerokai virš 28 laipsnių. Praėjusią savaitę užfiksuota karščiausia šių metų oro temoeratūra buvo 28.2 laipsnio Santon Downham, Suffolke.

Vis dėlto, kad ir kaip šauniai skamba idėja, jog Anglijoje net šilčiau nei Ispanijoje, itin mažas kritulių kiekis turi ir ne tokią džiugią pusę. Per pastarąsias savaites lijo itin mažai, todėl dar žiemą potvynių išplauti rezervuarai ir vandens telkiniai stovi pustuščiai.

Sausiausia Anglijos vieta kol kas registruojamas Boulmer miestas netoliese Newcastle. Per du mėnesius jame iškrito tik 15 mm kritulių, o tai yra net 80 procentų mažiau kritulių nei įprastai.

Šį mėnesį iškrito vos 2 mm kritulių, o oficialiais duomenimis jau pripažinta, kad kelios Anglijos vietos yra sausesnės nei Sacharos dykuma.

„Tikėtina, kad mes galime užregistruoti ir visų laikų rekordą, kuris įeitų į istoriją. Kol kas šalis jau išgyvena sausiausią laikotarpį nuo pat 1896 metų“, - kalbėjo meteorologė Nicola Maxey.