Atitinkama rezoliucija, kurios projektą pateikė JAV ir Didžioji Britanija, formaliai turėtų būti priimta dar ketvirtadienį.

Prieš tai JT generalinis sekretorius Kofi Annanas (Kofis Ananas) paprašė Saugumo Tarybą pratęsti Irako misijos mandatą. Kartu jis pareiškė, kad JT savo uždavinius Irake galės įgyvendinti tik tada, jei bus garantuotas jų darbuotojų saugumas.

K. Annanas skundėsi, kad mažai valstybių yra pareiškusios norą dalyvauti UNAMI misijoje. Derybos su kai kuriomis šalimis, tarp jų - Azerbaidžanu, Gruzija, Nepalu, Pakistanu ir Ukraina, anot JT diplomatų, sukasi lyg užburtame rate. Be kita ko, derybose kalbama apie misijos finansavimą, taip pat JT pajėgų atskyrimą Irake nuo JAV vadovaujamų dalinių.

UNAMI mandatas pratęsiamas praėjus beveik metams po to, kai teroristų automobilyje padėta bomba susprogdino JT būstinę Bagdade. Per šį išpuolį 2003-iųjų rugpjūčio 19-ąją žuvo JT įgaliotinis Sergio Vieira de Mello (Seržijas Vieira de Melas) ir dar 21 JT darbuotojas.

Po to K. Annanas atitraukė iš Irako visus JT darbuotojus užsieniečius. Nedideli UNAMI būriai nuo to laiko yra dislokuoti Jordanijoje ir Kuveite.