Naujausiomis žiniomis, nukautas šaulys nepridarė didelės žalos. Nors buvo girdėti šūviai, visgi jie, panašu, nekliudė žmonių. Apie 50 sužeistųjų ko gero tapo policijos vykdyto šturmo aukomis, jie nukentėjo nuo panaudotų dujinių granatų. Rimtų sužeidimų kol kas neužfiksuota.

Vokietijos žiniasklaida praneša, kad šaudynės kilo Fyrnheimo kino teatre. Kaukėtasis vyras buvo užsibarikadavęs kino teatre, jį buvo apsupę ginkluoti policininkai. Pranešama, kad vyras bandė įkaitais paimti kino teatro lankytojus. Išpuolis įvyko Fyrnheimo mieste, netoli Frankfurto.

Vokietijos žinių televizija N-TV praneša, kad įtariamasis galimai turėjo kelis ginklus.

„Mannheimer Morgen", remiantis žemės vidaus reikalų ministru, praneša, kad išpuolio rengėjas nukautas. Heseno žemės vidaus reikalų ministras Peteris Beuthas oficialiai patvirtino, kad policijos specialiosios pajėgos nukovė įtariamąjį.

N-TV praneša, kad įkaitai yra išlaisvinti, jie nesužeisti.

Laikraštis „Faz" praneša, kad pavojus jau praėjęs. Užpuoliko motyvai kol kas nėra žinomi.

P. Beuthas pranešė, kad vyras buvo ginkluotas šautuvu, paleido keturis šūvius, užsibarikadavo su žmonėmis. Kadangi kilo įkaitų drama, policija priėmė sprendimą rengti šturmą ir jo metu šautuvą turėję vyras buvo nukautas.

Kaip rašo laikraštis „Frankfurter Allgemeine“, neaišku, ar kaukėtas vyras turėjo politinių, ideologinių motyvų, ar tai buvo bandymas apiplėšti.

Laikraščio korespondentas informavo: „14.45 val. (vietos laiku) policija sulaukė skambučio. Žmogus pranešė, kad (kino teatre) – kaukėtas vyras, ginkluotas ilgu šautuvu. Neaišku, ar šautuvas buvo tikras. Skambinęs asmuo girdėjo keturis šūvius ir teigė, kad kaukėtas vyras atrodo psichiškai nestabilus. Buvo iškviestos specialiosios policijos pajėgos.

Morgenweb.de praneša, kad kino teatre dirbo išminuotojai, nes kino salėje buvo pastebėta palikta kuprinė. Po kurio laiko paaiškėjo, kad ji nekėlė jokio pavojaus. Aplinkiniuose pastatuose esantys žmonės kurį laiką negalėjo palikti jų.

N-TV reporteris tiesioginiame eteryje pasakojo, kad pasirodė žinios, kad kino teatro darbuotojas dar spėjo pasiteirauti ginkluoto ir iš pažiūros sutrikusio vyro, ar jis nori pinigų. Šis atsakė, kad ne. Kino teatro darbuotojui pavyko pasprukti į tarnybines patalpas ir nuspausti aliarmo mygtuką. Šis pasakojimas leidžia daryti prielaidą, kad ginkluoto vyro tikslas nebuvo plėšimas.

N-TV pakalbino ir minėtą darbuotoją - 21-erių Suri Blaką, kuris dirbo kasoje. Jaunas vyras pasakojo, kad užpuolikas grasino ginklu, atsisakė pinigų. Jis apibūdino vyriškį taip: 18-22 metų amžiaus, žemo ūgio, tamsiaplaukis, kalbantis be akcento.