Prancūzų televizija „i-Tele“ įvardino įtariamąjį – tai 26 metų amžiaus marokietis Sliman Hamzi. Šaulys šiuo metu sulaikytas, tačiau kol kas nieko nepaaiškino. 

Vietos žiniasklaida skelbia, kad yra du sužeistieji, vienas iš jų britas, kitas amerikietis, vieno būklė sunki. Remiantis kol kas nepatvirtintais duomenimis, šaulys specialiai taikėsi į britą ir amerikietį, tačiau kol kas neaišku, ar tai jis darė dėl šių asmenų tautybės. 

Pranešama, kad tarp sužeistųjų yra prancūzų aktorius Jean-Hugues Anglade. Žiniasklaida skelbia, kad jis pirmasis pradėjo kviestis pagalbos. 

„The Telegraph“, remdamasis vietos žiniasklaida, praneša, kad JAV jūrų pajėgų pėstininkai išgirdo garsą, panašų į ginklo užtaisymą, sklindantį iš traukinio tualeto, tuomet karininkai pabandė sulaikyti šaulį, tačiau jis sulaikymo metu pasipriešino ir spėjo iššauti bei sužeisti tris žmones. 

Teigiama, kad vienas iš sužeistųjų buvo 30-40 metų vyras, kuris skubiai išgabentas į ligoninę, tačiau vis dar buvo sąmoningas. 

Prancūzijos prezidentas išreiškė užuojauta ir patikino, kad nusikaltimas bus kaip galima greičiau išaiškintas. 

„Reiškiu solidarumą su sužeistaisiais traukinyje Amsterdamas-Paryžius, padarysime viską, kad ši tragedija būtų išaiškinta“,– savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje rašė Francois Hollande'as.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė nuotrauka, kurioje, kaip teigiama, matyti šaulys, kuris sulaikomas traukinio platformoje buvusių karininkų. Taip pat paskelbtas šaulio sulaikymo video.


Socialiniuose tinkluose taip pat pasklido nuotraukos, kuriose matyti incidento metu sužaloti žmonės.