16 metų Ralfas Paulas Yarlas buvo kritinės būklės po to, kai praėjusio ketvirtadienio vakarą, norėdamas pasiimti savo brolius dvynius iš netoliese esančių draugų namų, paskambino ne į tą namą, ir šio šeimininkas du kartus šovė į paauglį, vieną kartą – jam į galvą.

Savaitgalį kilo pasipiktinimas dėl šio atvejo, kai paaiškėjo, kad namo savininkas buvo paleistas nepateikus kaltinimų po 24 valandas trukusio sulaikymo.

Tačiau pirmadienį Klėjaus apygardos prokuroras Zachary Thompsonas paskelbė, kad namo savininkui, 85 metų Andrew Lesteriui, buvo pateikti kaltinimai dėl vieno pirmojo laipsnio nusikalstamo užpuolimo ir vieno ginkluoto nusikalstamo veiksmo, taip pat nusikaltimo. Jo atžvilgiu nustatytas 200 tūkst. JAV dolerių užstatas.

Berniuko teta Faith Spoonmoore „GoFundMe“ kampanijoje teigė, kad jos sūnėnas – gabus mokinys, kuris svajoja studijuoti chemijos inžineriją.

Mirtinos šaudynės yra įprastas reiškinys JAV – šalyje, kurioje gyvena apie 330 mln. žmonių, o ginklų yra sukaupta apie 400 mln.

Tačiau R. P. Yarlo atvejis sukėlė ypatingą pasipiktinimą, nes šalis ir toliau kol kas neatsikrato seno įpročio neatsakyti už smurtą prieš afroamerikiečius.

Baltieji rūmai pirmadienio vakarą pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas telefonu kalbėjosi su R. P. Jarlu ir „išreiškė viltį, kad šis greitai pasveiks“.

Kaltinimai dėl panašaus atvejo pirmadienį buvo pateikti ir Niujorko valstijoje, nors šeštadienio vakarą įvykusių šaudynių auka neišgyveno.

Niujorko valstijos policija pranešė, kad 20 metų moterį Kaylin Gillis šeštadienio vakarą nušovė namo savininkas, kai ji su dar trimis asmenimis atvažiavo klaidingu adresu, bandydama surasti draugo namus.

65 metų namo savininkas, kuris, kaip įtariama, paleido šūvius, pirmadienį buvo suimtas ir apkaltintas tyčine žmogžudyste, pranešė Vašingtono apygardos, kur įvyko incidentas, šerifas.

Jau buvo pranešta anksčiau, kad praėjusį šeštadienį Alabamos valstijoje per šaudynes gimtadienio vakarėlyje žuvo keturi žmonės ir dar mažiausiai 28, daugiausia paaugliai, buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją