„Adene antskrydžiai prasidėjo ketvirtadienį apie 22 val. vietos (ir Lietuvos) laiku ir buvo didžiausi nuo operacijos „Lemiama audra“ pradžios“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas to pietinio uostamiesčio gyventojas.

Bombardavimas tęsėsi naktį, ypač administraciniame Dar Saado komplekse prie šiaurinio įvažiavimo į miestą, sakė kitas gyventojas.

Antskrydžiai prasidėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai husiais vadinami sukilėliai ir jiems padedantys maištaujančių karinių dalinių, ištikimų buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui, nariai užėmė tą pastatą, pasakojo gyventojai.

Koalicijos aviacija taip pat smogė kitiems taikiniams, įskaitant vieną stadioną miesto centre ir gatvėse įrengtus sukilėlių postus.

„Nepaprastai smarkus“ bombardavimas taip pat vyko Atako mieste – į rytus nuo Adeno esančios Šabvos provincijos sostinėje, kurią A.A.Salehui ištikimos pajėgos užėmė ketvirtadienį, sakė vienas pareigūnas.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kovo 26 dieną pradėjo aviacijos smūgius prieš husių pozicijas, palaikydama prezidentą Abedrabbuh Mansouro Hadi po to, kai sukilėliai užėmė sostinę ir privertė jį pasitraukti į Adeną, o vėliau – į Rijadą.