Karalystės Pasų generalinis direktoratas nurodė, kad šių priemonių imtasi reaguojant į naujo viruso protrūkį. Šios mirtinai pavojingos ligos židiniu laikoma Kinijos centrinė Hubėjaus provincija.

Direktoratas įspėjo, kad karalystės gyventojams, pažeisiantiems šį nurodymą, nebus leista sugrįžti į Saudo Arabiją.

Institucija taip pat nurodė, kad karalystės piliečiams, pažeisiantiems kelionių draudimą, bus taikomos reguliavimo nuostatos dėl kelionės dokumentų, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Pasų generalinio direktorato pranešimą ketvirtadienį išplatino valstybinė naujienų agentūra SPA.

Sekmadienį Saudo Arabijos oro bendrovės „Saudia“ prisijungė prie kitų stambių oro kompanijų, sustabdžiusių skrydžius į Kiniją. Be to, savaitgalį iš Uhano, tapusio koronaviruso protrūkio epicentru, buvo evakuoti 10 studentų iš Saudo Arabijos. Į Rijadą parskraidintiems asmenims skirtas dviejų savaičių karantinas.

Saudo Arabijoje dar neužfiksuotas nė vienas užsikrėtimo šiuo virusu atvejis, bet kaimyniniuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose jis diagnozuotas penkiems žmonėms.

Kitos šalys, pavyzdžiui, JAV, irgi ėmėsi drastiškų priemonių. Jungtinės Valstijos laikinai uždraudė atvykti į šalį užsienio piliečiams, jei jie per pastarąsias 14 dienų lankėsi Kinijoje. Išimtis daroma tik JAV piliečių ir nuolatinių gyventojų artimiausiems giminaičiams.

Kinijoje atsiradusiu koronavirusu pasaulyje užsikrėtė per 28 200 žmonių. Kinijoje nuo šios ligos mirė daugiau kaip 560 žmonių, vienas mirties atvejis užfiksuotas Filipinuose.