54 metų N. Casey lapkričio mėnesį pakeis nuo 2020 metų šias pareigas ėjusią Deborah Bronnert. Jis yra karjeros diplomatas, 1991 metais pradėjęs dirbti Užsienio reikalų ministerijoje ir pastaruoju metu ėjęs specialiojo ministro pirmininko atstovo Afganistane pareigas.

Taip pat jis yra dirbęs JK vyriausiuoju įgaliotinių Pietų Afrikoje ir ambasadoriumi Bosnijoje ir Hercegovinoje. 2003-2006 metais N. Casey dirbo Maskvoje.

Praėjusį mėnesį Maskva paskelbė kelionių apribojimus Rusijoje dirbantiems britų diplomatams, o tai yra naujausias požymis, liudijantis apie vis blogėjančius tarpusavio santykius.

Išskyrus kelias išimtis, diplomatai turės iš anksto pranešti valdžios institucijoms apie savo judėjimą po šalį ir išsamiai nurodyti planuojamą maršrutą.

Maskva pareiškė, kad šios priemonės yra atsakas į „priešiškus Londono veiksmus“, pavyzdžiui, „trukdančius normaliai Rusijos užsienio atstovybių Jungtinėje Karalystėje veiklai“.

JK svarbi Ukrainos sąjungininkė nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo karą šioje provakarietiškoje šalyje. Londonas tiekia Kyjivui tolimojo nuotolio ginklus ir kovinius tankus, taip pat įvedė sankcijas Rusijos įmonėms ir asmenims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją