.

Kaip praneša UNIAN, tai interviu leidiniui „The Financial Times“ pareiškė Moldovos prezidentė Maia Sandu.

Pasak valstybės vadovės, Rusija turėjo J. Prigožino komandos parengtą planą, kaip antivyriausybinius protestus paversti „smurtiniais“ ir nuversti vyriausybę ir prezidentę.

Kitą mėnesį Moldovoje vyks vietos rinkimai. Anot M. Sandu, ji turi įrodymų, jog Rusija specialiai nusitaikė į vietos rinkimus, kad gautų politinį impulsą prieš kitąmet įvyksiančius prezidento rinkimus ir parlamento rinkimus 2025 metais.

„Rusija ketina didinti spaudimą Moldovai. Jie bandė panaudoti energijos šaltinius ir patyrė nesėkmę. Jie bandė nuversti vyriausybę, bet jiems tai nepavyko. O dabar jie bando plačiu mastu kištis į mūsų rinkimus, naudodami didelius pinigus", - pareiškė M. Sandu.

Anot prezidentės, Moldovos specialiosios tarnybos aptiko mažiausiai 20 milijonų eurų Rusijos lėšų, pervestų į šalį politiniais tikslais, o tikrasis skaičius greičiausiai yra didesnis.

Ji pažymėjo, jog Maskva naudoja įvairius metodus, įskaitant finansines machinacijas ir banko korteles iš Dubajaus, nelegaliai gabendama į Moldovą pinigus rinkėjams papirkti,

Gegužę Moldovos prezidentė M. Sandu pareiškė, kad pavasarį Rusija bandė nuversti proeuropietišką vyriausybę Kišiniove ir atvesti į valdžią prorusiškas jėgas. Anot jos, Kremlius tikrai vėl mėgins tai padaryti.

M. Sandu taip pat patikino, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas tikrai bus suimtas, jei atsidurs Moldovos teritorijoje.

Rugpjūčio mėnesį Moldova nusprendė išsiųsti 45 Rusijos diplomatus iš ambasados ​​Kišiniove dėl jų pastangų destabilizuoti padėtį šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją