Tai pranešė portalas „NewsMaker“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Tiraspolis paprašė pinigų, mačiau, kad jis kreipėsi į Maskvą ir kitas tarptautines struktūras bei organizacijas. Tuo tarpu Rusijos propaganda skleidė šią siaubo istoriją (apie galimą Uždniestrės aneksiją)“, – televizijos kanalo „Jurnal TV“ laidoje „Cabinetul din umbră“ sakė valstybės vadovė.

Anot jos, Kremlius tai daro, kad įbaugintų Moldovos piliečius artėjant rinkimams šalyje. „Kremlius nori, kad mes išsigąstume, būtume be stuburo, kad mus valdytų korumpuoti žmonės ir su jais būtų galima susitarti paperkant politikus, kaip buvo jau daug metų. Mes negalime jiems leisti to padaryti. Mes turime išsaugoti taiką. Mūsų taika priklauso nuo mūsų vienybės ir mūsų sugebėjimo neapsigauti“, – sakė M. Sandu.

Pasak jos, „šiandien Rusijos Federacija nieko negali padaryti Uždniestrėje, net ir norėdama“. Kad „ką nors padarytų“, pareiškė M. Sandu, Maskva turi „pakeisti valdžią Kišiniove“.

„Noriu labai aiškiai pasakyti. Mes nieko neturime prieš rusus, mes prieš rusų tankus. Mes tik norime, kad Rusija, kaip ir kitos valstybės, gerbtų Moldovą, Moldovos piliečių pasirinkimą. Esame demokratinė šalis, mes dar turime stiprinti šią demokratiją, bet žmonės patys sprendžia, ką jiems daryti, kur eiti, su kuo bendradarbiauti“, – pabrėžė M. Sandu.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, vasario 28 d. vykusiame suvažiavime nepripažintos Uždniestrės deputatai kreipėsi į Rusijos Federacijos Tarybą ir Valstybės Dūmą, prašydami imtis priemonių apsišaukėliškai respublikos apginti „didėjančio Moldovos spaudimo“ sąlygomis.

Moldovos užsienio reikalų ministras Mihai’us Popșoi’us pareiškė, kad suvažiavimas Tiraspolyje, kuriame buvo prašoma Rusijos „pagalbos“, yra hibridinio karo elementas ir mėginimas destabilizuoti padėtį Moldovoje.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paragino taikiai išspręsti probleminius ekonominio ir socialinio-humanitarinio pobūdžio klausimus Kišiniovo ir Tiraspolio santykiuose be jokio destruktyvaus kišimosi iš užsienio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją