Jos buvo laikomos tarsi karo belaisvės. Rūsyje, kuriame moterys buvo uždaromos, prie sienos pritvirtintos grandinės, o prie lubų – šunų pasaitai. Moterys buvo prirakinamos, vyniojamos lipnia juosta, ilgam laikui paliekamos nepatogiose pozose, todėl išsivystydavo pragulos ir kiti kūno sužalojimai.

Ginos DeJesus ir Michelle Knight sveikatos būklė išsilaisvinus iš moterų grobimu ir žaginimu įtariamo Arielio Castro namų buvo blogesnė nei trečiosios belaisvės Amandos Berry. Šaltinių teigimu, A. Castro su A. Berry elgėsi geriau nei su kitom dviem moterimis.

„Yra priežastis, kodėl matėte tik Amandos nuotrauką“, - sakė vienas šaltinių, turėdamas omenyje G. DeJesus ir M. Knight sveikatos būklę.

A. Berry, kuriai daugiau nei prieš savaitę padedant kaimynui pavyko išsilaisvinti ir pranešti policijai apie kitas nelaisvėje laikomas moteris, buvo nufotografuota besišypsanti iškart po dramatiško išsigelbėjimo. Moteris turi nelaisvėje gimusią šešerių metų dukrą, kurios tėvas yra A. Castro.

Kitokia situacija su likusiomis dviem moterimis.

Praėjusią savaitę pirmą kartą nuvykusi namo G. DeJesus vilkėjo sportinį nertinį su gaubtuvu, o M. Knight kelias dienas gulėjo ligoninėje ir vengė viešumos. Šaltinių teigimu, išlaisvinimo metu G. DeJesus ir M. Knight buvo išvargusios ir sulysusios, labai trumpai kirptais plaukais.

Vienas šaltinių, buvęs minėtame name, pasakojo apie rūsyje pritvirtintas grandines ir šunų pasaitus. M. Knight ir G. DeJesus policijai prisipažino šiame rūsyje praleidusios nemažai laiko. Antrasis šaltinis pateikė daugiau detalių apie tai.

„Viena merginų sunkiai sukiojo galvą, nes ji buvo prirakinta grandine“, - pasakojo vienas šaltinis. Antrasis patikslino, kad tai buvo G. DeJesus.

„Atrodė, lyg jos būtų karo belaisvės. Jos turėjo pragulų, mat ilgam laikui buvo paliekamos vienoje pozoje“, - toliau pasakojo šaltinis. Visų namo miegamųjų durys turėjo pakabinamas spynas išorinėje pusėje, o kambariuose tebuvo čiužiniai ant grindų. Moterys pareigūnams pasakojo, kad jų judėjimas namo viduje buvo labai ribotas.

„Jeigu jis išvykdavo ilgam laikui, kartais lipnia juosta apvyniodavo visus moterų veidus, netgi akis, ir tik palikdavo plyšį, kad jos galėtų kvėpuoti. Vėliau jis nuplėšdavo juostą, nesaugodamas odos ir plaukų“, - pasakojo vienas šaltinių.

Policijos ataskaitoje teigiama, kad M. Knight po kelias savaites buvo marinama badu. Siekiant sukelti kelis persileidimus, jai pastojus buvo smūgiuojama į pilvą. Dėl šių persileidimų apygardos prokuroras ketina pateikti A. Castro kaltinimus embriono nužudymu.

Vienas šaltinis teigia, kad moterys, ypač G. DeJesus ir M. Knight, patyrė sveikatos sutrikimų dėl prastos mitybos, nes maistą A. Castro naudojo kaip kankinimo priemonę. „Jis atnešdavo maisto vienai ar dviem merginoms ir versdavo kitas žiūrėti, kaip jos ar jis valgydavo“, - atskleidė šaltinis.

Šaltinių teigimu, M. Knight ir G.DeJesus nugvelbdavo maisto viena kitai.

A. Castro paprastai vieną moterį laikydavo viršuje, o kitas dvi – dažniausiai tai buvo M. Knight ir G. DeJesus – rūsyje.

Nepaisant patirtų kančių, Klivlando miesto tarybos narys pažymėjo, kad moterys mėgaujasi atgauta laisve.