Kaip praneša „Ukrinform“, ji tai parašė „Twitter“ paskyroje.

„Griežtai smerkiu ir protestuoju prieš vadinamojo laikinai okupuotos Abchazijos parlamento sprendimą perduoti Rusijai strateginį objektą – Suchumio oro uostą“, – pareiškė S. Zurabišvili.

Komentuodama kolaborantų sprendimą Abchazijoje, Sakartvelo prezidentė pavadino jį „neteisėtu“.

„Neteisėti Rusijos veiksmai reikalauja kategoriškos ir griežtos tarptautinės bendruomenės reakcijos“, – parašė ji.

Gautomis žiniomis, vadinamieji Abchazijos parlamento deputatai ratifikavo Suchumio „vyriausybės“ ir Maskvos sutartį dėl Rusijos juridinio asmens investicinio projekto atnaujinti Suchumio oro uosto veiklą įgyvendinimo.

Sutartis reglamentuoja šio projekto įgyvendinimą ir apibrėžia šalių teises bei pareigas.

Dokumentas buvo pasirašytas Sankt Peterburge. Abchazijos valdžia su Rusijos pagalba planuoja atnaujinti oro uostą iki 2024 metų.

2022 metais Rusijos ekonomikos ministrui apsilankius Abchazijoje, paaiškėjo, kad numatoma projekto investuotoja yra Rusijos pramonės grupė „Bazovyj element“. Ją sudaro kompanijos, kontroliuojamos arba susijusios su verslininku Olegu Deripaska.

Kaip pažymi „Ukrinform“, Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO) nelaiko Suchumio oro uosto tarptautiniu, kadangi pripažįsta Sakartvelo teritorijos vientisumą. Dangus virš Abchazijos negali būti atidarytas be Sakartvelo valdžios leidimo. ICAO anuliavo Suchumio oro uosto kodą ir pašalino informaciją apie jį iš savo dokumentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją