Taip sakoma Ukrainos URM komentaruose, praneša „Ukrinform“.

Ukrainos užsienio politikos žinyba informavo, kad liepos 4 d., vykdant šalies prezidento įpareigojimą, į URM buvo iškviestas Sakartvelo ambasadorius Ukrainoje G. Zakarašvilis. Jam buvo pareikštas griežtas protestas dėl Sakartvele kalinamo Ukrainos piliečio M. Saakašvilio sveikatos būklės smarkaus pablogėijmo.

„Sakartvelo diplomatui buvo pareikšta, kad toks požiūris į M. Saakašvilį yra visiškai nepriimtinas. Sakartvelo valdžia turi nutraukti tyčiojimąsi iš Ukrainos piliečio. Todėl Sakartvelo ambasadoriui Ukrainoje G. Zakarašviliui buvo pasiūlyta grįžti į Tbilisį konsultuotis, kaip sureguliuoti susiklosčiusią situaciją“, – pranešė Ukrainos URM.

Michailas Saakašvilis

Ministerija pažymėjo, kad Ukraina yra pasirengusi skubiai aptarti M. Saakašvilio atgabenimo į Ukrainą gydyti ir slaugyti klausimą.

Kaip jau buvo pranešta, liepos 3 d. M. Saakašvilis vaizdo ryšiu dalyvavo teismo posėdyje. Buvo matyti, kaip smarkiai jis sulyso, būdamas ligoninėje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išsakė savo pasipiktinimą kalinamo M. Saakašvilio būkle ir įpareigojo Užsienio reikalų ministeriją iškviesti Sakartvelo ambasadorių Ukrainoje, pareikšti jam griežtą protestą dėl elgesio su M. Saakašviliu, pasiūlyti per 48 valandas palikti Ukrainą ir vykti konsultuotis į Tbilisį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją