Šių metų rugpjūtį šalies prezidento proteguojama Konstitucinė asamblėja paskelbė perimanti žmonių išrinktos Nacionalinės asamblėjos galias. Tai sukėlė masinius protestus.

Venesuelos demokratinei opozicijai taip pat priklauso šios šalies politiniai kaliniai, atstovaujami Leopoldo Lopezo, Antonio Ledezmos, Danielio Ceballoso, Yono Goicoechea, Lorento Saleho, Alfredo Ramoso ir Andrea Gonzalezo.

Venesueloje įsivyravus politiniam ir socialiniam nestabilumui, labai pablogėjo demokratijos, žmogaus teisių, taip pat socialinė ir ekonominė padėtis.

Sovietų Sąjungos disidento Andrejaus Sacharovo vardu pavadintą premiją už minties laisvę kasmet skiria Europos Parlamentas. Ji buvo įsteigta 1988-aisiais, siekiant pagerbti asmenis ir organizacijas, ginančias žmogaus teises.

Kandidatus Sacharovo premijai gauti gali siūlyti Europos Parlamento politinės frakcijos arba mažiausiai 40 europarlamentarų. Pernai premija skirta už islamistų prievartą patyrusių moterų teises kovojančioms Irako jazidėms Nadiai Murad Basee ir Lamiyai Aji Bashar.

2017 m. Sacharovo premijos laureatas bus apdovanotas gruodį Strasbūre rengiamoje plenarinėje sesijoje.