Jo teigimu, neseniai iš JAV prezidento Joe Bideno lūpų nuskambėjo labai rimtas pareiškimas apie tikėtiną branduolinio ginklo panaudojimą.

„Manau, kad viskas, ką pastaruoju metu daro V. Putinas, – tai ir yra pasiruošimas paspausti raudoną mygtuką. Nepaisant kai kurių skeptiško požiūrio į ukrainiečių puolimą, Maskva tikrai žino, kad su dabartiniu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumu, jie nepajėgs išlaikyti 100 km pločio Azovo koridoriaus, ir jų gynyba bus nutraukta“, – pabrėžė M. Saakašvilis.

Jis mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugriaus Krymo tiltą ir stovės prie įėjimo į pusiasalį. Rusų kariuomenė bus pasmerkta, o Kremliuje prasidės režimo žlugimas, rašo UNIAN.

„Kad šitaip nenutiktų, V. Putinas planuoja smogti taktiniu branduoliniu ginklu į sprendimų priėmimo centrą, t. y. į Kyjivo centrą. Greičiausiai iki tol bus surengta kokia nors provokacija Baltarusijoje, imituojant, kad Minskas paskatino Maskvą veikti, siekiant apginti sąjungininkę“, – prognozuoja M. Saakašvilis.

Buvęs Sakartvelo prezidentas neatmeta tikimybės, kad V. Putinas gali įsakyti smogti taktiniu branduoliniu ginklu į didelį logistikos centrą Lenkijos Žešuvo mieste.

„Manau, jei bus panaudoti du–trys branduoliniai sprogmenys, NATO apsiribos konvenciniu reagavimu“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)