„Tikimės, kad mūsų partneriai padarys reikiamas išvadas, kad galėtume siekti atviro bendradarbiavimo... politiniam procesui, kuriame dalyvautų ir vyriausybės, ir opozicijos pajėgos“, – sakė S. Lavrovas pradėdamas savo oficialų vizitą Graikijoje.

Tačiau jis primygtinai reikalavo, kad Vašingtonas padėtų įsigalioti JT Saugumo Tarybos rezoliucijai, smerkiančiai paramą ekstremistų grupuotėms Sirijoje.

„Pamenu JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry žodžius, kai priėmėme šią rezoliuciją. Jis sakė: „Visi, norintys būti (politinio) proceso dalimi, privalo nutraukti ryšius su teroristais“, – sakė Lavrovas.

„Praėjo beveik metai, ir mes laukiame, kol šie žodžiai bus išpildyti“, – pridūrė jis.

Rusija kaltino JAV vadovaujamą koaliciją nesugebant pažaboti griežtosios linijos sukilėlių ir sakė, kad politinio krizės sprendimo šansai dabar yra maži.

Vakarai savo ruožtu kaltino Maskvą įvykdžius galimus karo nusikaltimus Alepe – bombardavimu nesirenkant taikinių, kai buvo remiamas brutalus Sirijos vyriausybinių pajėgų vykdomas puolimas.

Maskva, remdama seną sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, nuo 2015 metų rugsėjo Sirijoje vykdo bombardavimo kampaniją.

Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metų kovą jau žuvo daugiau kaip 300 tūkst. žmonių. Kare, kuris išsirutuliojo iš protestų prieš B.al Assado valdymą judėjimo, dalyvauja daug šalių: sukilėliai, džihadistai, kurdai, režimo pajėgos.