„Deja, nuo pat pradžių buvo daug tokių, įskaitant ir JAV administraciją, siekusių sužlugdyti šiuos susitarimus. Ir vis tiek labiau gaila, kad nusistačiusiesiems prieš politinį sprendimą Sirijos krizėje, prieš atitinkamų Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijų įgyvendinimą, ir tiems, kurie atvirai siekia įvesti jėgos scenarijų, vakar galiausiai pavyko tai padaryti“, - sakė S. Lavrovas.

Ministras pabrėžė faktą, kad Rusija nepasiduos po JAV sprendimo nutraukti pokalbius dėl Sirijos, bet ir toliau dės pastangas, kad su Tarptautinės Sirijos paramos grupės (ISSG) ir JT pagalba išspręstų Sirijos krizę, kuri gali būti išspręsta tik dedant bendras pastangas, nes kitu atveju viskas užsibaigtų bandymais įvesti karinį scenarijų.

„Tikime, kad ši krizė gali būti išspręsta tik kolektyviai, tik drauge su JAV ir Europa, ir kitomis svarbiausiomis šalimis regione“, - sakė politikas.

Remiantis „Euronews“ pranešimais, po pakartotinių oro antskrydžių prieš sukilėlių kontroliuojamos Alepo miesto sritis, įskaitant ir ligonines, Vašingtonas nutraukė pokalbius su Rusija ir atsisakė pastangų įtikinti Rusiją paskelbti Sirijoje paliaubas. Teigdami, kad nebeturi kantrybės su Maskva, Baltieji rūmai apkaltino Kremlių, jog nepavyksta laikytis įsipareigojimų, numatytų paliaubų susitarime, ir apkaltino Rusiją padedant Sirijos vyriausybei stiprinti atakas prieš civilius.

„Visų kantrybė dėl Rusijos išseko“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas.