„Tai, kad joms (NATO rytinėms narėms) NATO pareigūnai priversti nagrinėti pajėgų ir priemonių dislokavimą teritorijose, tiesiogiai besiribojančiose su Rusijos teritorijomis, yra Steigiamojo akto (sutarto 1997 metais tarp NATO ir Rusijos) pažeidimas, Vienos deklaracijos pažeidimas“, – sakė Rusijos URM vadovas.

„Jeigu jie nori šių dokumentų atsisakyti vien dėl to, kad būtų patenkintos visiškai nepagrįstos mažumos savo narių baimės, fobijos ir ambicijos, tuomet, matyt, tai aiškiai kalba apie tai, kokių tikslų siekiama šia visa procedūra“, – kalbėjo S.Lavrovas.

Pasak S.Lavrovo, NATO „naujokės“ mėgina sulaikyti Aljansą nuo bendradarbiavimo su Rusija.

„Tai panašu į kažkokią paniką, kurią dirbtinai bando suvaidinti kai kurios rytų Europos šalys, kurios vos įstojusios į NATO nenusiramino dėl menamos Rusijos grėsmės“, – ketvirtadienį sakė S.Lavrovas naujienų agentūrai „Interfax“, kalbėdamas apie Aljanso atstovų pasisakymus apie būtinybę stiprinti pajėgas dėl „Rusijos grėsmės“.

Ministras sakė, kad anksčiau NATO atstovai įtikinėjo Rusiją, jog įstojusios į Aljansą rytų Europos šalys „nusiramins“ dėl menamos Maskvos grėsmės.

„Taigi, jos nenusiramino, o pradėjo daryti viską, tarp kitko, akivaizdžiai skatinamos Vašingtono, ne kad nurimtų būdamos NATO, o galėtų užsakinėti muziką ir pasinaudotų priimtomis NATO ir ES solidarumo bei sutarimo taisyklėmis tam, kad sulaikytų NATO nuo bendradarbiavimo su Rusija, užimdamos mažiausio vardiklio poziciją“, – sakė S.Lavrovas.

„Tas mažiausias vardiklis labai dažnai nusirita į antirusiško vardiklio pusę. Tai labai liūdna“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2061)