Kaip rašo Italijos laikraštis, per partijos „Pirmyn, Italija!“ suvažiavimą S. Berlusconi buvo itin prastos nuotaikos. Anot buvusio Italijos prezidento, V. Putinas jam siūlęs Rusijos Federacijos ekonominės plėtros ministro postą.

„Tik pamanykite. Italijoje mane vis bando užspiesti į kampą, o Putinas man sako esąs pasirengęs suteikti Rusijos pilietybę ir padaryti Rusijos ekonomikos ministerijos galva“, – pareiškė S. Berlusconi.

„Mano ateitis? Tapti mano draugo Putino ministru“, – esą sakęs buvęs Italijos premjeras.

Priminsime, kad birželio pabaigoje buvęs Italijos prezidentas lankėsi Altajaus krašte, kur susitiko su V. Putinu. Politikai kartu žvejojo, vaikštinėjo Katūnės pakrante, gardžiavosi vietos virtuvės patiekalais.

„Taip. Jie buvo Altajuje. Taip, S. Berlusconi atvyko neoficialaus vizito. Jie buvo apsistoję „Gazprom Neft“ svečių namuose“, – patvirtino Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Prieš tai V. Putinas ir buvęs Italijos prezidentas birželio 11 dieną susitiko Italijoje.

Anksčiau sklandė gandai, kad Rusija gali paskirti S. Berlusconi savo ambasadoriumi Vatikane ir suteikti jam diplomatinį imunitetą. 2013 metų lapkritį Italijos žiniasklaida rašė, kad V. Putinas palaiko buvusį Italijos prezidentą dėl jo problemų su teisėsauga.

Italijos spaudoje V. Putino pavardė buvo minima ir sekso orgijų, kurias savo viloje rengė S. Berlusconi, kontekste. 2009 metais su buvusiu Italijos prezidentu siejama elitinė prostitutė Patricia D‘Addario prisiminė, kaip JAV prezidento rinkimų naktį S. Berlusconi viloje praleido šildydama „V. Putino lovą“.

Remiantis italų žiniasklaidos pranešimais, 2008 metų balandį, kai V. Putinas lankėsi Italijoje, jis taip pat nakvojo „Palazzo Grazioli“ – didžiulėje lovoje su baldakimu, kurią nuo to laiko Italijos politikas vadina „Putino lova“.

Remiantis viena iš versijų, šią lovą S. Berlusconi padovanojo Rusijos prezidentas.

Kontroversiškasis S.Berlusconi yra patyręs ištisą virtinę nelaimių; viena pastarųjų – šį mėnesį nuteistas kalėti trejus metus dėl vieno senatoriaus papirkimo.

Anksčiau šiais metais jis jau atliko viešųjų darbų bausmę už mokesčių nemokėjimą, bet buvo išteisintas dėl kaltinimų turėjus lytinių santykių su nepilnamete šokėja, žinoma vardu Ruby Rubacuori (Rubi širdžių ėdikė), nes teisėjas nusprendė, kad S.Berlusconi negalėjo žinoti, jog ji nepilnametė.

V.Putinas ir S.Berlusconi yra seni draugai; kai birželį Rusijos prezidentas lankėsi Romoje, žiniasklaidos magnatas pažadėjo, kad jo vadovaujama partija „Forza Italia“ stengsis, jog sankcijos Rusijai būtų atšauktos.

Prieš dvejus metus garsusis prancūzų aktorius Gerard'as Depardieu susidraugavo su V.Putinu ir netrukus gavo Rusijos piliečio pasą, prieš tai išpeikęs mokesčių taikymą Prancūzijos turtuoliams.