77 metų S.Berlusconi pernai buvo nuteistas septynerius metus kalėti už lytinius santykius su Rube Rubacuori („Rube Širdžių Ėdike“) per, kaip vadino kaltintojai, erotinius vakarėlius jo prabangiuose namuose. Be to, jam buvo uždrausta dirbti valstybės postuose.

Galutinis verdiktas „kaltas“ galėtų suvaržyti S.Berlusconi laisvę: nors Italija linksta rodyti atlaidumą vyresniems nei 70 metų žmonėms, nuteistiems už nesmurtinius nusikaltimus, milijardieriui tikriausiai būtų skirtas jau namų areštas, o ne visuomenei naudingas darbas.

Žiniasklaidos magnatas buvo priverstas atleisti advokatus, nes jų atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas dėl liudininkų korupcijos, ryšium su įtarimais, kad buvo duodami kyšiai merginoms, liudijusioms S.Berlusconi naudai.

Tyrimas atliekamas dėl 45 žmonių, tarp jų – S.Berlusconi, jo advokatų, Ruby ir kelių kitų jaunų moterų.

Tris kartus premjeru dirbęs S.Berlusconi ne kartą neigė, kad 2010 metais turėjo lytinių santykių su tuomet 17-mete egzotinių šokių šokėja Ruby, kurios tikrasis vardas yra Karima El-Mahroug (Karima El Mahrug), per vakarėlius, kuriuose, pasak liudininkų, netrūko nuogybių ir vienuolėmis persirengusių striptizo šokėjų.

K.El-Mahroug per pirmą teismo procesą sakė, kad dalyvavo „geidulinguose“ pobūviuose, kuriuos pakviestieji vadino „bunga bunga“, diskotekoje S.Berlusconi viloje ir kad jai būdavo mokama 2 tūkst. ar 3 tūkst. eurų už vakarą. Tačiau ji taip pat neigė turėjusi lytinių santykių su magnatu.

S.Berlusconi sako, kad tai būdavo „normalios vakarienės“, po kurių vykdavo „burleskos konkursai“.

Jis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais, kai privertė padėjėją skambinti į policijos nuovadą ir spausti, kad ta krūtininga gražuolė, areštuota dėl įtariamos vagystės, būtų paleista.

Jo gynėjai tvirtino, jog jis manė, kad K.El-Mahroug yra Egipto buvusio prezidento Hosni Mubarako (Hosnio Mubarako) dukterėčia, ir norėjo išvengti diplomatinių incidentų, bet kaltintojai tvirtino, kad tai buvo bandymas nuslėpti jų santykius.

Bausmės vykdymas buvo atidėtas, kol vyks apeliacijos svarstymas, kuris gali užtrukti mėnesius.

Pirmasis apeliacijos svarstymo posėdis tikriausiai bus skirtas techniniams klausimams. Sprendimo tikimasi rugsėjį ar spalį, o po to byla tikriausiai bus perduota Aukščiausiajam Teismui, praneša Italijos žiniasklaida.

S.Berlusconi, kuris pernai buvo galutinai nuteistas dėl mokestinio sukčiavimo, teismo posėdyje nedalyvavo, nes atlieka jam skirtą visuomenei naudingą darbą – padeda slaugos ligoninėje Alzheimerio (Alccheimerio) liga sergantiems pacientams.