Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, tarp žuvusiųjų buvo vaikų. Tie civiliai bandė plaustais perplaukti upę ir pabėgti iš teritorijų, kur rusų remiamos Damasko režimo pajėgos kovoja su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Deir az Zoro provincijoje su džihadistais kovoja dvejos pajėgos: vakariniame Eufrato upės krante veikia rusų remiama Damasko kariuomenė, o rytinėje pakrantėje – JAV remiamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF), kurioms priklauso kurdų ir arabų kovotojai.

SOHR pranešė, kad per operacijas Deir az Zore bei gretimoje Rakos provincijoje, kur SDF bando atsikovoti iš IS Rakos kontrolę, žuvo šimtai civilių.

Pagrindinė Sirijos opozicijos grupė – Nacionalinė koalicija – incidentą Deir az Zoro provincijoje pavadino „gėdingu nusikaltimu“.

Antradienį SOHR pranešė, kad JAV vadovaujamos koalicijos oro smūgis Rakoje užmušė mažiausiai 18 civilių.

Koalicija tvirtina visais įmanomais būdais besistengianti išvengti civilių aukų ir tiria visus pagrįstus kaltinimus.

Praėjusį mėnesį koalicija pripažino, kad nuo 2014-ųjų per jos antskrydžius Sirijoje ir Irake žuvo per 700 civilių.

Tuo tarpu 2015-aisiais į Sirijos karą įsitraukusi Rusija nepripažįsta, kad per jos oro smūgius žuvo civilių. SOHR ataskaitas Maskva vadina šališkomis.

Per 2011 metų kovą demonstracijomis prieš prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą) prasidėjusį konfliktą Sirijoje jau žuvo daugiau kaip 330 tūkst. žmonių.