Y. Lapidas atskrido į Latvijos sostinę susitikti su JAV diplomatijos vadovu praėjus dviem dienoms po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas lankėsi Maskvoje ir surengė trijų valandų trukmės susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tikėdamasis rasti būdą nutraukti kraujo liejimą Ukrainoje.

„Būdas sustabdyti karą – derybos“, – viename Rygos viešbutyje surengto susitikimo pradžioje sakė Y. Lapidas.

„Izraelis kalbasi su abiem pusėmis, tiek su Rusija, tiek su Ukraina, ir mes dirbame visapusiškai koordinuodami veiksmus su savo didžiausia sąjungininke JAV ir savo partneriais Europoje“, – pridūrė jis.

A. Blinkenas padėkojo Izraeliui už pastangas padėti užbaigti karą.

Sekmadienį N. Bennettas pareiškė, kad Izraelis toliau dės reikiamas diplomatines pastangas, nepaisant to, kad vasario 24 dieną invaziją į savo provakarietišką kaimynę pradėjusi Rusija tęsia puolimą.

„Net jei šansai nėra dideli – kol yra bent menkiausia galimybė, o mes galime kreiptis į visas šalis ir veikti – manau, kad mūsų moralinė pareiga dėti visas pastangas“, – sakė Izraelio ministras pirmininkas.

Y. Lapidas taip pat sakė, kad kalbėsis su A. Blinkenu apie Izraelio interesus dėl galimo 2015 metų branduolinio susitarimo, kuriuo siekiama užkirsti kelią Iranui pasigaminti branduolinį ginklą, atnaujinimo.

„Esame vieningi ir pasiryžę laikytis nuostatos, kad Iranas niekada neturės branduolinio ginklo“, – A. Blinkenas patikino savo kolegą iš Izraelio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją