„Vakarėlis madingame Londono butike: šampanas liejasi laisvai, platininės blondinės aptemptomis „Cavalli“ suknelėmis aptarinėja „Swarowski“ rankines ir spindinčius Jimmy Lu batelius. Visi kalba rusiškai – svečiai, savininkai, personalas ir net vairuotojai, lūkuriuojantys šarvuotuose „Maybach“ automobiliuose“, - rašo „The Daily Mail“, pranešantis apie naująjį televizijos projektą, supažindinsiantį su rusų turtuoliais, superkančiais Didžiąją Britaniją.

Televizijos projektas „Susipažinkite su rusais“, rugsėjo 25 d. debiutuojantis per televizijos kanalą „Fox“, - dokumentinis serialas, beveik nesulaužysiantis stereotipų apie turtinguosius Londono rusus.

Vienas iš projekto personažų – ukrainietė, populiariosios muzikos atlikėja Kamalija, buvusi grožio karalienė (2008 m. „Mis Pasaulis“ titulo savininkė), dabar – tiesiog garbėtroška, siekianti užlipti ant Londono Olimpo. Jos sutuoktinis Zachuras – buvęs su plienu susijusio verslo savininkas, pardavęs įmonę už didžiulę sumą.

Kaip rašo newsru.com, jie turi neįtikėtinai prastų paveikslų, vaizduojančių juos jų namuose Kijeve, tarp kurių šeši paveikslai „su biblinėmis scenomis“, iškabinti aplink baseiną, o auksiniai šilko tapetai importuoti iš Dubajaus.

Kamalija mokosi anglų kalbos, kad galėtų paklausti, kur persirengimo kambarys. „Harrods“ ir „Selfridges“ – vienintelės vietos, kur jai nereikia vertėjo“, - apie žmoną pasakoja Zachuras.

Jai patinka Michaelas Jacksonas, Lady Gaga ir Madonna. „Noriu būti kaip jie“, - prieš kamerą kalba Kamalija. Tačiau neįmanoma nepajausti, kad tai – nerealu.

Tark svečių ir nepaprastai turtingas finansininkas, tapęs meno kūrinių kolekcininku, supermodelis Katia Jelizarova, dizainerė Arina Pritč, madingas fotografas ir stilistas Dmitrijus Oskinas, atvirai demonstruojantis savo homoseksualumą, persikėlęs iš Maskvos į Londoną prieš ketverius metus, o dabar gyvenantis laimingą santuokinį gyvenimą su britu neurochirurgu, taip pat ir 29-erių futbolininkas Pavelas Pogrebniakas su žmona Marija, kuri, kaip teigia televizijos projekto kūrėjai, kupina ryžto tapti rusų Victoria Beckham.

Kaip teigia projekto autorius, peržiūrėjus vieną iš epizodų, jam tapo aišku, kodėl elitinės paruošiamosios mokyklos direktorius atsisakė priimti rusų vaikus bei pavadino jų tėvus atsilikėliais.

Kaip rašo „The Daily Mail“, Londone tiek rusų, kad jie ne tik aplenkė visus pagal išlaidas D. Britanijoje, bet ir sukūrė savąjį prabangų „miestą mieste“. Viskas prasidėjo nuo kelių gerai žinomų oligarchų, persikėlusių gyventi į Londoną tam, kad išvengtų mokesčių ar kruvino keršto iš režimo ar savo darbo konkurentų. Dabar čia atvažiuoja vis daugiau ir daugiau rusų turtuolių, o šalis, galinti pasigirti pačiais jauniausiais milijonieriais pasaulyje, kurių amžiaus vidurkis svyruoja tarp 46 ir 55 metų, nusprendė, kad Londonas – pats prašmatniausias miestas pasaulyje. Kalbama, kad čia gyvena apie 300 tūkstančių rusų, nors kai kas teigia, jog jų čia net 400 tūkstančių.

„The Daily Mail“ teigimu, D. Britanijos sostinė aneksuojama ganėtinai efektyviai, ypač prabangios vilos Naitsbridže, Kensingtone, Čelsyje ir Noting Hile. Medokso bei Regento gatvės pilnos butikų, kurių savininkai – rusai, o kai kurios privačios mokyklos, juvelyrikos parduotuvės ar aukcionai, jau nekalbant apie restoranus, išsilaiko rusų dėka.