Kaip praneša znak.com, „Glavset“ (remiantis žiniasklaidos pateikiama informacija, būtent ši įmonė – tai juridinis „trolių fabriko“ veidas) ieško interneto svetainių programuotojų ir už darbą siūlo atlyginimą nuo 50 tūkst. rublių (794 eurų), rašo inforesist.org.

Maža to, ši įmonė ieško redaktorių (siūlomas atlyginimas – nuo 45 tūkst. rublių (715 eurų), turinio vadybininkų (40-50 tūkst. rublių (636-794 eurų). Potencialiems darbuotojams žadama darbo vieta šalia Sankt Peterburgo metro stotelės „Staraja derevnia“.

Jau anksčiau teisme su buvusia darbuotoja susitikęs šios įmonės atstovas Konstantinas Černyšovas pareiškė, kad įmonė šiuo metu neturi nei biuro, nei darbuotojų komandos. Vis dėlto nėra aišku, ar darbuotojai buvo atleisti iš darbo. Prieš biurą Savuškino gatvėje įmonė buvo įsikūrusi Olgino – iš ten išsikraustyta 2014 m. spalio mėn.

Šiuo metu „trolių fabrikas“ teisiasi su buvusia darbuotoja Liudmila Savčuk, kuri teigia, kad iš darbo buvo atleista su ja neatsiskaičius, todėl mergina reikalauja jai sumokėti atlyginimą už vasario mėn. ir atlyginti moralinę žalą.

Jau anksčiau buvo pranešama, kad konflikto šalys ketina sudaryti taikos sutartį. „Trolių fabriko“ atstovai jau išmokėjo L. Savčuk atlyginimą už 2015 m. vasario mėn. ir parengė įsakymą dėl jos atleidimo, bet sumokėti 10 tūkst. rublių (159 eurų) dydžio patirtą moralinę žalą apmokėti jie atsisako. Kitas teismo posėdis įvyks rugpjūčio 5 d.

Įmonė „Internet-issledovanija“ figūruoja keliuose žurnalistiniuose tyrimuose kaip vienas iš pagrindinių mokamų politinių komentarų tinklaraščiams tiekėjų.

Be to, amerikiečių žurnalistas Adrianas Chenas atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad Sankt Peterburge įsikūręs „trolių fabrikas“ gali būti atsakingas už JAV socialiniuose tinkluose surengtas provokacijas. Kalbant tiksliau, turimos omenyje žinutės dėl neva JAV Luizianos valstijoje esančioje cheminių medžiagų gamykloje įvykusio nuodingų medžiagų nuotėkio, o taip pat ir Ebolos viruso protrūkio.