28-erių studentas ir buvęs jūrų pėstininkas iš Teksaso Trevoras Reedas kaltinamas praėjusiais metais būdamas neblaivus po vieno vakarėlio užpuolęs policininkus.

Vyras kaltinamas sugriebęs vieną policininką, kol buvo vežamas į nuovadą, ir alkūne smogęs kitam.

Maskvos teismo atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad prokurorai prašo T. Reedui skirti devynerių metų ir aštuonių mėnesių kalėjimo bausmę. Maksimali bausmė siekia 10 metų nelaisvės.

Nuosprendis jo byloje bus paskelbtas ketvirtadienį.

T. Reedas nuo praėjusių metų rugpjūčio laikomas areštinėje Maskvoje. Savo kaltės jis nepripažįsta ir sako neprisimenantis incidento.

Jo gynyba atkreipia dėmesį į neatitikimus policijos pareigūnų parodymuose.

T. Reedo byla sulaukė dėmesio dėl ilgos įkalinimo bausmės, gresiančios JAV piliečiui, ir Rusijos ir JAV žiniasklaidoje pasirodžiusių spėlionių, kad amerikietis gali tapti kalinių mainų dalimi.

Birželį kitas buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas Rusijoje buvo nuteistas dėl šnipinėjimo. Jam skirta 16 metų kalėti griežto režimo kolonijoje. Taip pat esama spėlionių dėl galimo jo iškeitimo į JAV sulaikytus rusus.

P. Whelano brolis Davidas trečiadienį sakė, kad „mūsų šeima nėra informuota apie vyriausybės diskusijas, jei tokių yra, dėl Paulo bylos“.