Svarbiausi žinomi faktai:


- Sočyje sudužo Gynybos ministerijos lėktuvas Tu-154, kuris skrido iš Maskvos apskrities į Siriją.


- Lėktuvu skrido 92 žmonės. Tarp keleivių – karinininkai, žurnalistai ir Aleksandrovo ansamblio muzikantai. Jie skrido į Naujųjų metų koncertą, skirtą rusų kariams.


- Lėktuvas nukrito į jūrą, katastrofos vietoje dirba specialistai, kurie ieško žuvusiųjų kūnų.


- Pagrindinė katastrofos versija – techninis gedimas. Kitos ekspertų versijos – teroro išpuolis, piloto klaida ir kitos.


Lėktuvu skrido Aleksandrovo ansamblio muzikantai, žurnalistai ir karinininkai.

Paieškos ir gelbėjimo komandos dalyviai aptiko Juodojoje jūroje vietą, netoli pakrantės, kurioje numanoma, kad galėjo nukristi iš radarų dingęs Tu-154, skridęs į Siriją.

„Tiriant 6-8 kilometrų teritoriją prie krantų buvo aptikta tepalų dėmė, kuri, kaip numanoma, galėjo atsirasti lėktuvo nukritimo vietoje. Į šią vietą nukreipti gelbėtojų laivai“, – pranešė meduza.io šaltinis.

Naujienų agentūros TASS šaltinis praneša, kad pusantro kilometro nuo kranto atstumu aptiktos lėktuvo važiuoklės nuolaužos.

Anksčiau televizijos kanalas „Rossija-24“ pranešė, kad lėktuvas, preliminariais duomenimis, „atliko manevrą virš Juodosios jūros ir nukrito“, praneša „Interfaks“.

"Interfaks" šaltinio tvirtinimo, keleiviai neturėjo jokių šansų išgyventi.

„Dingusio iš radarų lėktuvo Tu-154 borte – Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkai, taip pat Aleksandrovo ansamblio atlikėjai, skridę sveikinti su Naujais metais Rusijos aviacijos pajėgų į aviabazę Sirijoje, ir devyni Rusijos žiniasklaidos atstovai“, -pažymima pranešime.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Vladimirui Putinui apie dingusį lėktuvą jau pranešta. „Jis gauna informaciją iš tarnybų, kurios atlieka lėktuvo paieškos darbą“, – tikino D. Peskovas.