Penktadienį jis susitiko retų derybų su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Benu Wallace'u, jos vyko neslūgstant įtampai dėl Ukrainos.

„Deja, mūsų bendradarbiavimo lygis yra artimas nuliui ir tuoj peržengs nulinį meridianą ir pereis į neigiamą pusę, o tai nepageidautina“, – sakė S. Šoigu, jo komentarus išplatino Rusijos naujienų agentūros.

Jis sakė laukiantis derybų „be jokios eskalacijos ir dar aukštesnės temperatūros“ Rusijos ir NATO bloko santykiuose.

S. Šoigu taip pat apkaltino Vakarus „farširuojant“ Ukrainą ginklais. "Jie ateina iš visų pusių ir tai daroma viešai. Tai daroma demonstratyviai. Ne visiškai aišku, kodėl", - kalbėjo jis.

B. Wallace'as, kurį lydi JK gynybos štabo viršininkas Tony Radakinas, taip pat susitiks su galingu Rusijos kariuomenės štabo vadu Valerijumi Gerasimovu. Jis yra paskutinis Vakarų pareigūnas, nuskridęs į Maskvą, desperatiškai stengiantis rasti diplomatinį Ukrainos krizės sprendimą.

Rusija sutelkė prie Ukrainos sienos 100 tūkst. karių – JAV teigimu, jų skaičius jau pasiekė net 130 tūkst. - Vakarai tai laiko ženklu, kad Kremlius įsakys pulti.

B. Wallace'o vizitas vyksta kitą dieną, kai Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss Maskvoje susitiko su savo Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu, bet derybos atrodė bevaisės ir baigėsi abipusiais kaltinimais.

Londono ir Maskvos santykiai dar niekada nebuvo tokie blogi, Rusija išskiria Jungtinę Karalystę iš visų Vakarų šalių kaip ypač priešišką.

Pastarasis JK ir Rusijos gynybos ministrų susitikimas įvyko 2013 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)