Anot portalo, žurnalistai negirdėjo, apie ką kalba Rusijos ir Moldovos vadovai, bet atrodė, kad jie „tuoj tuoj kibs vienas kitam į atlapus“.

Skelbiama, kad N. Timofti priekaištavo Rusijai, jog ši po Moldovos ir Europos Sąjungos susitarimo dėl asociacijos patvirtinimo, Moldovos produktams užverta Rusijos rinka. „Taip išeina, kad mūsų šalis išstumiama iš NVS laisvos prekybos zonos“, - teigė Moldovos prezidentas.

V. Putinas, anot mk.ru, pareiškė, kad problemos kyla dėl to, esą Rusijos prekybos partneriai nemato reikalo „įvertinti visas rizikas, kylančias Rusijos ekonomikai ir kitoms NVS šalims dėl prisijungimo prie kitų prekybinių-ekonominių sąjungų“. Rusijos lyderis esą taip pat pareiškė, kad Maskva niekada nesipriešino artimesniemas santykiams su ES.

Rusijos ir Moldovos vadovai esą tęsė pokalbį ir pabaigę oficialius pareiškimus, kai žodis perėjo kitiems NVS lyderiams. Esą V. Putinas ir N. Timofti „keitėsi labai išraiškingais gestais ir žvilgsniais“.

„Konkrečių replikų žurnalistai negirdėjo, bet vienu momentu pasirodė, kad jie tuoj tuoj kibs vienas kitam į atlapus“, - rašo portalas.

Tiesa, mk.ru publikacijoje tai tėra vienas spalvingas epizodas – didžioji dalis teksto rutuliojasi apie tai, kaip NVS lyderiai esą pliekė Ukrainos prezidentą Petro Porošenką.